PEC Zwolle te sterk voor Vitesse

zaterdag 27 januari - 23:58

PEC Zwolle heeft vrijdagavond uitstekende zaken gedaan door Vitesse aan het begin van speelronde 19 met 1-0 te verslaan. Het enige doelpunt van de wedstrijd komt op naam van Eliano Reijnders. Daarmee neemt PEC Zwolle verder afstand van de onderste plekken op de ranglijst.

Zonder de zieke trainer Johnny Jansen, Henry van der Vegt was daarom de eindverantwoordelijke, begon PEC Zwolle prima aan de wedstrijd. In het eerste kwartier was het al een keer gevaarlijk van afstand via Ody Velanas. Toen kon Vitesse-doelman Eloy Room nog redding brengen.

Kansloos

Op de poging van dichtbij van Eliano Reijnders was hij kansloos. De Zwollenaar werd diepgestuurd door Younes Namli en schoot knap raak: 1-0.

In de tweede helft stapelden de Zwolse kansen zich verder op. Sam Kersten was met een kopbal dichtbij de 2-0. Thomas Lam stond op drie meter van het doel om alsnog het beslissende zetje te geven met zijn hoofd, maar de bal ging opnieuw niet tussen de palen.

Gesloten

Omdat PEC in de acht minuten extra tijd de gelederen gesloten hield, maar zelf ook niet meer in de buurt van de 2-0 kwam, bleef het ditmaal bij 1-0. Genoeg voor drie hele belangrijke punten.

(Bron: PEC Zwolle.nl/PEC Zwolle Media)