PEC Zwolle Vrouwen doen wat de mannen nalaten

maandag 27 november - 11:10

PEC Zwolle is er niet in geslaagd om de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk te winnen. De bezoekers uit Waalwijk komen zowel voor rust als in de tweede helft op voorsprong. De eerste keer slaagt PEC erin om via Davy van den Berg de schade te repareren. Dat lukt na rust helaas niet meer: 1-2.

PEC begon meer dan prima aan het duel en kreeg in het eerste kwartier een aantal prima kansen op de openingstreffer. Het waren echter de bezoekers die een voorsprong namen. Filip Stevanovic stond op de juiste plek om een voorzet binnen te werken: 0-1.

Snelle gelijkmaker

Lang was PEC niet van slag, want de mannen van Johnny Jansen kwamen nog binnen het half uur weer langszij. Davy van den Berg kreeg de bal voor zijn voeten na een afgeslagen corner en haalde hard uit: 1-1. In de fase daarna waren de Zwollenaren de betere ploeg maar de vele kansen waren niet voldoende om te scoren.

Direct na rust waren het opnieuw de Waalwijkers die de voorsprong namen. Een poging van Chris Lokesa werd van richting veranderd, waardoor keeper Jasper Schendelaar kansloos was.

Dichtbij de 2-2

PEC krabbelde in het laatste kwart op en had via invaller Ody Velanas een aardige schietkans, die door Vaessen werd gekeerd. In de absolute blessuretijd kregen de Zwollenaren nog een grote kans via Thomas Lam, maar keeper Vaessen bleek een sta-in-de-weg.

PEC Zwolle Vrouwen heeft zondag een mooie overwinning geboekt. De ploeg van trainer Olivier Amelink won op een regenachtig en koud Sportpark De Vegtlust met 2-0 van Feyenoord Vrouwen. Op deze uitslag was weinig af te dingen.

Talenten

Talent Zoë Zuidberg was namens de Blauwvingers de meest dreigende speelster. De rappe aanvalster schoot de bal na iets minder dan een half uur spelen via de lat over en een paar minuten later maakte ze indruk met een fraaie rush aan de rechterkant van het veld. Haar voorzet was vervolgens heel behoorlijk, maar teamgenoot en talent Bo van Egmond kwam net niet tot een doelpoging. Voor Feyenoord Vrouwen was Celainy Obispo het dichtst bij een doelpunt vanuit een corner.

Bevrijding

Kort na het begin van de tweede helft opende PEC Zwolle Vrouwen de score. Uit een prachtige voorzet van Inske Weiman kopte Evi Maatman de bal binnen, haar eerste doelpunt in de competitie en dus was de 1-0 in meerdere opzichten een bevrijdende treffer. Feyenoord Vrouwen moest vol gaan jagen op de gelijkmaker en dat leverde ruimtes op voor de thuisploeg. Daar werd twintig minuten voor tijd dankbaar gebruik van gemaakt door Zuidberg. De jongeling ging alleen op het doel af, omspeelde doelvrouw Jacintha Weimar en schoof de bal in het lege doel. Dit doelpunt bleek de genadeklap voor de bezoekers.

(Bron: PECZwolle.nl)