PEC Zwolle Vrouwen laten het liggen tegen Heerenveen

maandag 29 januari - 10:58

PEC Zwolle Vrouwen heeft een punt overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen Vrouwen. Zondagmiddag werd het Sportpark De Vegtlust 2-2. Een uitslag die bij de wedstrijd paste, maar toch had er meer ingezeten voor de Blauwvingers.

Ban te breken

PEC Zwolle Vrouwen kwam uitstekend uit de startblokken. Het was Zoë Zuidberg die de ban in de zevende minuut wist te breken en de 1-0 scoorde. Het lukte Jasmin Dijsselhof om tien minuten voor rust voor de 2-0 te zorgen. Met een bekeken schot in de hoek liet zij Heerenveen goalie Jasmijn Resink kansloos. Nog voor de eerste helft werd beëindigd deed sc Heerenveen Vrouwen wat terug via Janneke Ennema, die raak kopte uit een vrije trap.
Direct na rust was de Zwolse voorsprong als sneeuw voor de zon verdwenen toen Dewi Snippe het net wist te vinden namens de bezoekers: 2-2.

Lastig

PEC Zwolle Vrouwen had het lastig in het tweede bedrijf, maar in de eindfase wist de ploeg nog wel een slotoffensief te produceren. Een doelpunt leverde dat niet op en dus werden de punten gedeeld met de bezoekers uit Friesland.

(Bron: PEC Zwolle.nl)