PEC Zwolle Vrouwen sturen Telstar puntloos terug

zondag 21 april - 23:11

De PEC Zwolle Vrouwen spelen hun laatste twee thuiswedstrijden in het stadion. Op zaterdag 11 mei is Fortuna Sittard de tegenstander, zaterdag versloeg PEC Telstar met 2-0.

Zoë Zuidberg was binnen vijf minuten al succesvol en scoorde de 1-0. PEC bleef vervolgens kansen creëren en missen, zodat het de rust inging met een magere voorsprong.

Mooie week

In de tweede helft had PEC ook niet veel te duchten van Telstar, dat vooral veel moeite had met de bewegende Zwolse middenveldsters. Het was uiteindelijk Sophie van Vugt die de 2-0 liet aantekenen. De 17-jarige speelster sloot zo een hele mooie week af. Eerder zette ze haar handtekening onder een tweejarige verbintenis. Van Vugt kwam daarvoor uit voor de Jong PEC Zwolle Vrouwen en IJsselmeervogels.

Slotdag

Door de winst staat PEC nu zesde met een punt voorsprong op FC Utrecht, de eerstvolgende tegenstander op woensdag 1 mei in Utrecht. In theorie kan Zwolle nog vierde worden, op die positie staat nu nog Fortuna Sittard, waar dus op de slotdag tegen gespeeld wordt.