SAZ trots op prestaties bij het EK in Bulgarije

dinsdag 31 oktober - 15:54

Namens de KNGU deden zeven teams mee aan het EK Acrogym 2023 (12/22 oktober) in het Bulgaarse Varna. Twee teams daarvan trainen bij Sportacrobatiek Zwolle. Op 9 oktober vertrokken de junioren 1 teams naar de Bulgaarse havenstad. Een week later vertrokken de junioren 2 teams.

Het damestrio A-junioren 1 Indy van Maanen (13jr), Janelle Koster (18jr), Sanne van Dalfsen (17jr) liet op dag 1 een fantastische tempo oefening zien met een persoonlijk hoogste score van 26,760. Hiermee stonden ze op de 6e plaats van alle 31 deelnemende Europese teams. De 2e dag lieten ze hun balansoefening zien. Door een kleine fout in het eerste element, hebben ze helaas geen finale plek behaald. 

Al met al hebben ze met beide oefeningen superknap gepresteerd en zijn hiermee 18de van Europa geworden in een sterk deelnemersveld.

Na elkaar op het vliegveld van Varna nog succes te hebben gewenst wisselde het damestrio A-junioren 2 Loïs Ankersmit (14), Jessy Fillipo (17) en Jiska Batema (19) het A-junioren 1 trio af op het EK. Zij lieten tijdens de eerste kwalificatie op dit mooie podium hun tempo oefening zijn. Ze scoorden hiermee een mooie 25.660. Voor hun mooie uitvoering van de balansoefening kregen ze, met helaas een kleine tijdsfout, de score van 25.600. Helaas geen plekje in de finale, maar overall een 19e plek op de Europese ranglijst om supertrots op te zijn!

Beide teams kijken terug op een geslaagde deelname en een fantastische ervaring rijker.

Sportacrobatiek Zwolle is bijzonder trots op deze meiden die samen met hun trainers (en hun achterban) gestreden hebben voor deze mooie prestaties op de Europese Kampioenschappen in Varna.

Team Indy: 

SAZ EK

Team Lois

SAZ EK

Deel artikel:

Partners van Zwolle Sport

Ook partner worden? Lees hier wat we voor elkaar kunnen betekenen