Seizoen ten einde voor Landstede Hammers

zondag 19 mei - 22:31

Landstede Hammers is klaar met het basketbalseizoen 2023/2024. Zondag werd het derde duel in de halve finales van de play-offs verloren van ZZ Leiden: 79-71.

Door een 3-0 achterstand in de best-of-five-reeks is het einde verhaal voor nu. Maar The Hammers kunnen met trots terugkijken op de drie duels tegen Leiden. De verschillen waren in elke wedstrijd vrij gering. Dat was ook zondag in Leiden niet anders.

Rug

In Q1 hielden Leiden en Landstede elkaar in evenwicht, via 14-14 en 38-28, leek de huidige landskampioen steeds wat verder weg te lopen, maar The Hammers rechtten hun rug in Q3. In het laatste kwart werd de achterstand zelfs verkleind tot een puntje: 58-57, maar verder kwam de formatie van headcoach Jean Marc Jaumin niet.

Uiteindelijk zette Leiden de verhoudingen weer op scherp en zo werd het 79-71. Leidenaar Martin Ververs was maar liefst goed voor 26 punten. Bij The Hammers, die Jack Pagenkopf moesten missen was Darius Quisenberry topschutter met 19 punten, Noah Dickerson en Terrence Bieshaar kwamen ook in de dubbele cijfers met 15 (10 rebounds) en 11 points.

(Foto: By Wilco)

Deel artikel:

Partners van Zwolle Sport

Ook partner worden? Lees hier wat we voor elkaar kunnen betekenen