Selectie Landstede Hammers krijgt meer en meer vorm

woensdag 3 juli - 00:26

Landstede Hammers timmert behoorlijk aan de weg als het gaat om de nieuwe selectie voor het komend basketbalseizoen. Inmiddels is het kwartet Nederlandse basketballers rond en is de eerste buitenlandse speler ook gecontracteerd.

De nieuwe binnenlandse transfer is de komst van forward/center Kai Edwards (26). Hij stapt over van ZZ Feyenoord Basketball en is daarmee na Coen Stolk die blijft, Boyd van der Vuurst de Vries die terugkeert van Den Helder Suns en Nino Vrencken, die eerder al de overstap maakte van het Duitse ProA-team, de vierde Nederlander in de Zwolse selectie. 

Inmiddels beschikt Landstede Hammers ook over een Amerikaan. Vorige week werd bekend dat Quincy Anderson naar Zwolle komt. Anderson (25) is een shooting-guard, die uitkwam voor Murray State University.

Talenten

Inmiddels kent de selectie van Landstede Hammers ook drie talenten. Eerder werd de komst van Kiron Issidorides (18) en Jasper Olsthoorn (17) - beiden actief in de CSE Topsportacademie Nederland - al aangekondigd. CSE'er Merlijn Elbers die vorig jaar zijn debuut maakte tegen LWD Basket, treedt nu ook toe tot de selectie.

The Hammers beginnen in de tweede week van september aan de competitie. Een maand eerder start de voorbereiding. Er staan nu acht spelers onder contract. Het doel is dat de nieuwe headcoach Gaëlle Bouzin straks twaalf selectiespelers tot haar beschikking heeft.

(Foto: Mick Snijders)

Deel artikel:

Partners van Zwolle Sport

Ook partner worden? Lees hier wat we voor elkaar kunnen betekenen