Smashes en sportplezier tijdens schoolvolleybal

Zwollesportschoolvolleybal02

donderdag 19 oktober - 12:03

Afgelopen woensdag was het zover. De tweede editie van schoolvolleybal georganiseerd door SportService Zwolle. 


Dat gebeurde in samenwerking met volleybalverenigingen Voorsterslag, SVI, VC Zwolle, VC Zwolle Topvolleybal en onderwijsinstelling Landstede Sport & Bewegen. Het toernooi vond plaats in een druk bezocht Landstede Sportcentrum.

Europees

Bijzonder dit jaar was dat het schooltoernooi samenviel met een wedstrijddag van VC Zwolle Dames 1, dat in de avond Europees tegen Panathinaikos speelde en met 1-3 verloor. "Dit had invloed op de beschikbare zalen. Er moest dus extra goed worden gekeken naar wat er moest gebeuren om zoveel mogelijk teams te kunnen laten deelnemen. Daar is alles aan gedaan", vertelt Marco Welink eventmanager bij SportService Zwolle.

Video’s

Marco gaf verder aan dat voorafgaand aan het toernooi naar alle 27 deelnemende Zwolse scholen video’s zijn gestuurd met tips en uitleg voor het spelen van volleybal. "Dat doen we omdat volleybal best een complexe sport is. Daarom kiezen we als organisatie ervoor sommige regels weg te halen, om zo het toernooi zo toegankelijk mogelijk te maken voor alle deelnemers."

Tekst gaat verder onder de foto.

Het toernooi verliep prima, met veel blije kinderen en aanmoedigende ouders langs de lijnen en op de tribunes. De 88 teams deden wat ze konden en enkele schoolteams zagen dat beloond met een finaleplaats.

Winst

De finale in de categorie groep 5/6 ging tussen beide teams van de Aquarel. Uiteindelijk was Aquarel 1 met een uitslag van 17-5 te sterk voor Aquarel 2. In de categorie groep 7/8 ging de finale tussen de Zevensprong 1 en de Wendakker 3, de laatstgenoemde ging er met de winst vandoor (8-17).

Deel artikel:

Partners van Zwolle Sport

Ook partner worden? Lees hier wat we voor elkaar kunnen betekenen