Sparta gaat voor onverwachte promotie

maandag 3 juni - 20:24

WESTBROEK - Afgelopen zaterdag wist Sparta na een lange achterstand af te rekenen met DOS uit Westbroek. Door die overwinning nam Sparta de koppositie alleen in handen. Aankomend weekend kan Sparta weer promoveren naar de Ereklasse, het hoogste niveau van Nederland.

Voorafgaand aan de voorjaarscompetitie had Sparta één doel, handhaving in de Hoofdklasse. Die doelstelling werd tamelijk onverwachts vorige week al behaald, twee wedstrijden voor het einde van de competitie. Door de nieuwe competitieopzet, vier teams per poule, is het andere uiterste ineens ook nog mogelijk. Een kampioenschap en bijbehorende promotie naar de Ereklasse, het hoogste veldniveau van Nederland. De eerste horde daarvoor werd zaterdag genomen, een 12-15 overwinning op DOS uit Westbroek. De wedstrijd kende het voor Sparta tegenwoordig bekende verloop, een vroege achterstand, nagenoeg gelijk met rust en in de tweede helft erop en erover. Komende zaterdag speelt Sparta de allesbeslissende wedstrijd thuis tegen concurrent Dindoa uit Ermelo, bij een gelijkspel of overwinning gaan de Spartanen er met het kampioenschap vandoor.

Zaterdag 8 juni. Sparta-Dindoa, 15:30, Sportpark de Verbinding