Sparta komt tekort en verliest in eigen huis

maandag 4 december - 06:00

In de Overgangsklasse B trad Sparta Zwolle zaterdag aan tegen Dindoa uit Ermelo. Na een flitsend begin van beide kanten bleef de bezoekende ploeg de hele wedstrijd aan de goede kant van de score.

Met twee gewonnen duels uit de eerste drie wedstrijden, was afgelopen zaterdag een mooi moment om te zien waar Sparta staat in deze competitie. Dindoa kwam op bezoek en beide ploegen begonnen furieus aan de wedstrijd.

Doelpuntenfestijn

De eerste vier aanvallen waren allemaal raak en zo leek het een waar doelpuntenfestijn te worden. Door veel oponthoud door kleine blessures lukte het beide ploegen niet om het niveau vast te houden. Dindoa pakte een kleine voorsprong en met rust keek Sparta tegen een 9-11 achterstand aan.
Na rust maakte Sparta het eerste doelpunt, dit werd echter eenvoudig gecounterd en hiermee was de toon voor de tweede helft gezet. Dindoa scoorde op belangrijke momenten en Sparta gaf op die momenten niet thuis.

De wedstrijd eindigde in 18-23 en Sparta moet daarmee de top voorlopig laten gaan. Topscoorder werd Kaj Raterman met 7 treffers.

Volgende week gaat Sparta op bezoek bij koploper AVO uit Assen.

(Foto: destentor, Herman Stöver)Deel artikel:

Partners van Zwolle Sport

Ook partner worden? Lees hier wat we voor elkaar kunnen betekenen