Sparta verliest eerste wedstrijd op zonnig en sfeervol sportpark

zondag 7 april - 17:53

Na een moeizaam zaalseizoen was het afgelopen zaterdag tijd voor de eerste wedstrijd op het veld. Op een zonnig en sfeervol sportpark wist Sparta de punten niet in eigen huis te houden. DOS uit Westbroek bleek de sterkste ploeg.

Na ongeveer een half jaar was het afgelopen zaterdag weer druk op sportpark De Verbinding in Stadshagen. Het was tijd voor de eerste ronde van de veldcompetitie. Voordat Sparta de zaal inging speelde het in de Ereklasse, het hoogste nationale niveau, inmiddels is de ploeg een niveau gedaald en liggen er automatisch meer kansen op punten.

Initiatief

Om te beginnen tegen DOS, een geroutineerde ploeg die weet hoe je een wedstrijd naar je hand moet zetten. De wedstrijd begon met de eerste van 7(!) goals van Kaj Raterman. Daarna pakte DOS het initiatief over, Sparta scoorde een fase niet waardoor het verschil opliep naar 6 goals.

Tegen het einde van de eerste helft deed Sparta nog wat terug en was de stand 6-10 met rust. Daarna bleef het verschil de hele helft gelijk waardoor de wedstrijd eindigde in 12-16.

Charmes

Geen schande, maar het gevoel bekruipt toch dat er misschien meer mogelijk was geweest. Na de wedstrijd bleef het nog lang gezellig in en om het clubhuis. Het zonnetje en de sfeer van een goedgevuld eigen sportpark zijn toch wel de charmes van het veldkorfbal.

Op zaterdag 20 april speelt Sparta uit tegen Dindoa in Ermelo om 15:30 uur.

(Bron: Sparta Zwolle)