Spelers Nederlands honkbalteam naar Zwolle voor clinic

dinsdag 23 januari - 14:34

Twee spelers van het Nederlands honkbalteam komen zaterdag 10 februari naar Zwolle toe om een clinic te geven bij honk- en softbalvereniging Blue Hawks. Deze speciale training is in samenwerking met de KNBSB. Ook zonder lidmaatschap kun je gratis meedoen aan de clinic.

Het Nederlands honkbalteam is het aankomende seizoen één van de deelnemers aan de prestigieuze Premier12, het wereldkampioenschap voor de beste 12 landen van de wereld. In de aanloop naar het seizoen reizen twee spelers van de nationale ploeg af naar Zwolle om een sportieve clinic te verzorgen.

Eén van de internationals is pitcher Mike Groen. De 27-jarige Groen debuteerde in 2021 in het Nederlands team. Hij speelde voor Oranje tijdens het Olympisch kwalificatietoernooi in Mexico in 2021 en de Haarlemse Honkbalweek in 2022.

Clinic

Van 12:00 tot 13:00  uur kunnen kinderen van 10 t/m 12 jaar meedoen aan de clinic. Voor kinderen van 13 t/m 16 jaar is er een clinic van 13:30 tot 14:30 uur. Aanmelden voor de clinic is wel nodig. Dat kan op https://www.bluehawks.nl . De clinic vindt plaats op On Campus in Zwolle. De zaal daar beschikt over een tribune. Familieleden en andere geïnteresseerden kunnen daardoor de training vanaf de tribune volgen.

Unieke kans

De Zwolse honkbal- en softbalvereniging Blue Hawks laten merken blij te zijn met deze unieke kans. "We vinden het belangrijk om elk jaar aansprekende activiteiten te organiseren", vertelt voorzitter Rogier van Zon. "Deze clinic biedt onze jeugdspelers de kans om te leren van de besten."

Iedereen is welkom

Blue Hawks organiseert de clinic op 10 februari in samenwerking met de honk- en softbalbond KNBSB. De Zwolse club wil ook kinderen aanmoedigen die nog geen lid zijn om mee te komen doen. "Het is een mooie manier om kennis te maken met onze sporten", aldus van Zon. "Zo vaak krijg je niet de kans om training te krijgen van spelers uit een nationale ploeg. Daar komt ook nog bij dat het gratis is en dus toegankelijker."
Deel artikel:

Partners van Zwolle Sport

Ook partner worden? Lees hier wat we voor elkaar kunnen betekenen