Sportacrobatiek Zwolle (SAZ): van proefles tot nationaal kampioen

Zwolle Sport Acro Gym Acrobatiek

dinsdag 11 april - 14:34

Bij Sportacrobatiek Zwolle (SAZ) zijn gratis proeflessen te volgen. Hierdoor kun je in alle rust kijken of acrogym iets voor jou is.

Acrogym is een relatief nieuwe sport binnen de het turnen en een echte teamsport, turnen met en op elkaar. Acrogym is een combinatie van gymnastiek en acrobatiek, met elkaar verbonden door choreografische onderdelen. Er wordt gewerkt in groepen van twee, drie of vier sporters, die samen de acrobatische oefeningen uitvoeren.

Bij SAZ is er de gelegenheid om deze sport te ontdekken. De vereniging van ongeveer 110 leden verzorgt trainingen op elk niveau, van beginnende recreant tot topsporters. De trainingen worden gegeven in het Victorium Zwolle. Bij deze trainingen wordt aandacht geschonken aan verschillende vaardigheden, van behendigheid en kracht tot lenigheid en dans. 

Wat acrogym uniek maakt is dat het een echte teamsport is. Je moet elkaar blindelings kunnen vertrouwen. De sporters leren samen te werken, communiceren en letterlijk en figuurlijk op elkaar bouwen.

Wil jij een keer kijken of acrogym iets voor jouw is? Er is de mogelijkheid om een drietal gratis proeflessen te volgen, opgeven kan via deze link.

Deel artikel:

Partners van Zwolle Sport

Ook partner worden? Lees hier wat we voor elkaar kunnen betekenen