Ster van Zwolle schijnt bijna

Zwolle Sport Stervan Zwolle04

vrijdag 23 februari - 08:30

Nog even en dan is het weer zover. De Salverda Bouw Ster van Zwolle, de wielerklassieker waarmee het Nederlandse wielerseizoen ook in 2024 opent, vindt zaterdag 2 maart plaats. De organisatie is drukdoende met de voorbereidingen. 

De koers start als vanouds om 12.00 uur op het Grote Kerkplein in Zwolle. Nieuw dit jaar is de finish voor de deur van de meubelboulevard aan de Blaloweg. Met deze nieuwe finishlocatie wil de organisatie minder overlast veroorzaken en een spannendere finale naar Zwolle halen.


Geweldig alternatief

“Al langer was de wens van de gemeente Zwolle om niet meer te finishen bij de Isala klinieken”, geeft bestuurslid Gerben Kroeze aan. “De Ceintuurbaan is toch een drukke en belangrijke weg in Zwolle. Die kun je niet zomaar langdurig dichtzetten. Daarbij komt ook dat we geen andere activiteiten kunnen organiseren rondom die finish. Daarom zijn we in overleg gegaan met de gemeente en hebben we nu een geweldig alternatief gevonden waarbij we meer kunnen organiseren zonder dat we het verkeer tot last zijn.”

Sportief spektakel

De nieuwe finishlocatie zorgt niet alleen voor meer veiligheid voor de renners en minder overlast voor doorgaand verkeer maar hopelijk ook voor meer sportief spektakel, aldus de organisatie. Door de lange wegen rondom Zwolle uit het parcours te halen, wordt de race uitdagender en spannender voor de renners en toeschouwers.

De renners komen straks vanaf de Oude IJsselbrug en rijden dan over de Westenholtenallee over de Spoolderbrug om vervolgens rechtsaf te slaan naar de Hasselterweg waar de Voorsterbrug wacht. Dan is het nog één keer rechtsaf voor de laatste paar honderd meter naar de finish op de Blaloweg.

Hanzerenners

Tijdens de komende editie is er ook de nodige aandacht voor de breedtesport. De Hanzerenners Zwolle zullen afwachtingswedstrijden organiseren, die open staan voor jeugd en senioren. De permanence vindt plaats bij Thorbecke Scholengemeenschap aan de Blalowerg. “Zo verbinden we sport, opleiding, kennis en industrie”, zegt Jan Pap, schoolleider van Thorbecke Scholengemeenschap.

Er komen 25 teams aan de start tijdens de Ster van Zwolle. Vorig jaar was Coen Vermeltfoort de snelste.

(Foto's: Ster van Zwolle)

Deel artikel:

Partners van Zwolle Sport

Ook partner worden? Lees hier wat we voor elkaar kunnen betekenen