Studentengame boeit, maar niet tot einde

Zwolle Sport Lansdstedebasketbalstudenten05

donderdag 14 september - 18:08

Landstede Basketbal trakteerde donderdagmiddag heel veel Landstede studenten op de eerste zege in de oefencampagne. Het Duitse Art Giants Düsseldorf werd met 83-72 verslagen. 

De wedstrijd stond ook bekend als de traditionele studentengame. Dat betekende aan het begin van de wedstrijd volle tribunes met heel veel studenten, opblaasbare klappers, eten en drinken. Een vak met CSE-leerlingen, van het CCC en natuurlijk van de opleiding Sport en Bewegen. En dat allemaal bedoeld om de studenten enthousiast te krijgen én te houden voor Landstede Basketbal.

"Oh is dit geen competitiewedstrijd?" De verbazing van een van de aanwezige studenten is oprecht en niet verbaasd. Hij houdt het halverwege de ontmoeting tegen de Duitse laagvlieger uit de Tweede Bundesliga voor gezien. En met hem velen. 

Zoemer

The Hammers winnen gelukkig wel: 83-72. Vooral de beginfase is meer dan goed te noemen onder leiding van guard Jack Pagenkopf. Na het eerste kwart staat het 33-16. Daarna slaat de slordigheid toe bij de ploeg van de nieuwe coach Jean-Marc Jaumin, die probeert met meerdere time-outs zijn ploeg weer aan de praat te krijgen. Dat lukt niet echt. 

De Belg ziet via een 48-38 ruststand dat het verschil na het derde kwart nog maar negen punten is in Zwols voordeel. Uiteindelijk klinkt de zoemer, die lang niet iedere student gehoord heeft, bij 83-72. 

Deel artikel:

Partners van Zwolle Sport

Ook partner worden? Lees hier wat we voor elkaar kunnen betekenen