Teams Sportacrobatiek Zwolle naar EK acrogymnastiek in Varna (Bulgarije)

Zwolle Sport sportacrobatiek zwolle

woensdag 4 oktober - 11:00

Damestrio A-junioren 1 Indy van Maanen (13jr), Janelle Koster (18jr), Sanne van Dalfsen (17jr) en het damestrio A-junioren 2 Loïs Ankersmit (14jr) Jessy Fillipo (17jr) en Jiska Batema (19jr) hebben afgelopen seizoen tijdens de kwalificaties een ticket voor het EK weten te bemachtigen. Zij vertegenwoordigen daarmee ons land bij het Europees kampioenschap acrogymnastiek in het Bulgaarse Varna.

Met nog minder dan twee weken voor de boeg, gaan de beide teams verder met hun intensieve voorbereidingen. De meiden trainen 20 uur per week bij Sportacrobatiek Zwolle (SAZ). Onder de professionele begeleiding van hun trainers hopen de teams tot een succesvolle prestatie te komen op het EK. Het Europees kampioenschap Acro wordt gehouden van 12 oktober tot 22 oktober.

Acrogym is een combinatie van dans en acrobatiek, die met elkaar wordt verbonden door choreografische onderdelen. Het valt onder de KNGU en het is een echte teamsport. Er wordt gewerkt in teams van twee, drie of vier sporters. De sporters voeren acrobatische oefeningen uit, waarin ze vaardigheden zoals behendigheid, kracht, lenigheid, expressie en dans laten zien. In de A-lijn (topsportdivisie) laat een team 3 oefeningen zien; balans, tempo en combi (combinatie van beide).

Nieuwsgierig naar Sportacrobatiek Zwolle? Neem dan hier een kijkje: Home - Sportacrobatiek Zwolle 

Deel artikel:

Partners van Zwolle Sport

Ook partner worden? Lees hier wat we voor elkaar kunnen betekenen