The Zwolle Blue Jays aast op revanche tegen The Amsterdam Cats

dinsdag 30 april - 15:17

Zondag 12 mei om 14.00 uur speelt Zwolle Blue Jays de vierde American Football wedstrijd van het seizoen op Sportpark Marslanden. Vanwege blessures werd de vorige wedstrijd van 21 april tegen de Utrecht Dominators afgelast. Sammy Dingle, speelster van de Zwolle Blue Jays, vertelt over het tekort aan speelsters, de voorbereidingen en de aankomende tegenstander.

Naast de trainingen van The Blue Jays gaf Sammy een kijkje in de voorbereidingen voor een wedstrijd. “Wij kijken altijd game-tapes terug met het hele team. Dit doen we na elke wedstrijd. Daarin bespreken we wat er gebeurt, wat er goed is gegaan en waar verbetering in zit.” De linemen van The Blue Jays gaf ook een overzicht over de inhoud van de trainingen. “We doen van alles, denk aan fitness en krachttraining. Maar ook individuele training voor je positie. Dus oefeningen waarbij de quarterback veel gooit en de ‘Running back’ de bal vangt.”

Blessureleed

Sammy: “Veel wedstrijden worden afgelast, dat komt door blessureproblemen in onze league. Alle teams hebben namelijk hetzelfde probleem en daardoor kunnen we eigenlijk niet meer spelen. We hebben dus zeker verschillende mensen nodig.”

De speelster die sinds 2020 bij The Blue Jays zit vertelt als opvolging over de toegankelijkheid van de sport. “Het is een zware sport, een contactsport. Je moet dus wel fit zijn, maar er is zeker plek voor iedereen. Als je sterk bent kan je bijvoorbeeld als linemen de quarterback verdedigen en als je snel bent kan je gemakkelijk running back worden.”

Football family

Sammy over de hechte community die is gevormd binnen het American Football en The Blue Jays: “Wij zeggen altijd: ‘It’s a football family’. Iedereen kent iedereen. Ook onder de verschillende teams in de league is dat het geval. We hebben een heel fijn team en iedereen is welkom.”

Amsterdam Cats

Amsterdam Cats is een bekende tegenstander voor The Blue Jays laat Sammy weten. “We hebben vaak tegen ze gespeeld. In 2022 hebben wij ze verslagen in de nationale kampioenschappen. Helaas hebben we in 2023 allebei de wedstrijden van ze verloren. Daarnaast trainen we ook wel eens samen met Amsterdam Cats, dus ze zijn ons zeer bekend.”

Deel artikel:

Partners van Zwolle Sport

Ook partner worden? Lees hier wat we voor elkaar kunnen betekenen