Thorbecke KWF Run zet beste beentje weer voor

Zwolle Sport Thorbecke run

vrijdag 17 november - 15:00

Zondag 19 november vindt de tweede 2e editie van de Thorbecke KWF Run plaats. De Thorbecke KWF Run is een sponsorloop voor iedereen. Recreanten, wedstrijdlopers en g-lopers zijn allemaal meer dan welkom.

Drie afstanden

Tijdens het evenement kan op drie verschillende afstanden gestart worden: 1 kilometer, 2,5 kilometer en 5 kilometer. Om 13.00 uur wordt begonnen met de 1 kilometer run, daarna volgt om 13.20 uur de 2,5 kilometer run. De laatste afstand is een gecertificeerde 5 kilometer run die begint om 13.45 uur. Alle afstanden beginnen en eindigen op het schoolplein van de Thorbecke. 

Initiatief

De Thorbecke KWF Run is een initiatief van sportdocenten Edgar Conradie en Marnix Zuiberg. “Het is compleet uit de hand gelopen, maar wel heel tof om te doen. Zeker omdat het voor het goede doel is.”

De Thorbecke heeft al ruim 15 jaar een samenwerking met het KWF (Koningin Wilhelmina Fonds). Vanwege de jarenlange samenwerking was het dan ook vrij logisch om het KWF te verbinden aan deze sponsorloop, aldus de twee sportdocenten. Vorig jaar tijdens de 1e editie is er 16.728 euro opgehaald voor het KWF. 

Sfeer

‘’De sfeer die rondom het hardloopevenement hangt is supervet’’, vult Conradie aan. Vorig jaar tijdens de eerste editie van de sponsorloop stonden 200 toeschouwers alle prijswinnaars te eren. Langs het parcours staat een DJ en ook is er een foodtruck, snert- en worstkraam en een dweilorkest aanwezig. Tot slot is Henk Borgmeijer de zeer bekende en ervaren speaker bij het loopevenement.

Deel artikel:

Partners van Zwolle Sport

Ook partner worden? Lees hier wat we voor elkaar kunnen betekenen