Topprestaties ZV 44-zwemmers Ruben Kragt en Paula Spans bij NJK in Eindhoven

NJK team ZV 44 nieuw

woensdag 13 december - 19:54

Van 8 tot en met 10 december j.l. vonden in Eindhoven de Nederlandse Junioren Kampioenschappen zwemmen plaats. Het team van ZV 44 presteerde fantastisch met als absolute uitblinkers de 13-jarige Ruben Kragt en Paula Spans.

Nederlands kampioen

Paula wist Nederlands kampioene te worden op de 100m schoolslag en veroverde daarnaast de zilveren medaille op de 200m schoolslag! Op beide afstanden zwom ze tevens de regiorecords uit respectievelijk 1983 en 1981 uit de boeken.

2e plaats

Ruben Kragt verbaasde iedereen door op al zijn afstanden een persoonlijk record te zwemmen. Dit leverde hem een prachtige 2e plaats op in het algemeen klassement over 10 afstanden; een uitzonderlijk knappe prestatie! Ruben was als 8e geplaatst voor dit toernooi en verbeterde zichzelf elke afstand; hij zwom zelfs de snelste tijd van alle jongens in zijn categorie op de 400m wisselslag en de 200m rugslag. Door een eveneens geweldige 100m rugcrawl, eindigde hij als 2e in het rugslag klassement.

Geslaagd toernooi

In totaal mochten 11 zwemmers van ZV 44 aan de start verschijnen bij dit toernooi en kwam er zesmaal een estafetteteam aan de start. Daarmee eindigde ZV 44 op de 10e plaats in het algemeen klassement voor teams, een prestatie om trots op te zijn. Trainers en zwemmers kunnen terugkijken op een zeer geslaagd toernooi waarbij boven verwachting goed is gepresteerd, veel is geleerd en veel ervaring is opgedaan. Een mooie basis om in 2024 verder uit te bouwen!