Van Emst boekt eerste overwinning bij ITF toernooi

Zwolle Sport Tennis Sarah Van Emst

donderdag 29 juni - 10:18

Sarah van Emst heeft haar eerste punt te pakken voor de wereldranglijst.  De achttienjarige tennisster uit Zwolle boekte bij het ITF toernooi in Alkmaar haar eerste overwinning.

Punten

Van Emst sloeg zich het weekend van 24 en 25 juni door het kwalificatietoernooi. Daardoor mocht ze woensdag 28 juni spelen in de openingsronde tegen Merel Hoedt. De Zwolse walste na een spannende eerste set (7-6) in de tweede set over haar tegenstandster heen: 6-0. Het leverde Van Emst het eerste punt op voor de wereldranglijst. Ze plaatste zich door deze overwinning voor de achtste finale. Daarin verloor ze jammerlijk. Ondanks goed spel van Van Emst won de Estse Maileen Nuudi  de sets met 6-4 en 6-3.

Dubbelspel

In het dubbelspel had Van Emst al punten vergaard voor de wereldranglijst. Ze was hierin met haar partner Joy de Zeeuw in de eerste ronde te sterk voor het duo Annelin Bakker/Sevil Yuldasheva. In de kwartfinale wacht een duel met het als eerste geplaatste koppel Di Girolami/Scholl.

Rolland Garros

Grote droom van Van Emst blijft spelen op Rolland Garros. Op het heilige gravel in Parijs hoopt ze over enkele jaren te schijnen. Met deze overwinning op het ITF toernooi in Alkmaar is die droom in ieder geval al een stukje dichterbij gekomen.

(Foto: Eigen foto via sarahvanemst.nl)

Deel artikel:

Partners van Zwolle Sport

Ook partner worden? Lees hier wat we voor elkaar kunnen betekenen