VC Zwolle Topvolleybal grijpt mis bij bekerstrijd

dinsdag 2 april - 03:00

Het is de volleybaldames van VC Zwolle Topvolleybal niet gelukt om zondag de beker te winnen. Apollo 8 was in De Maaspoort in Den Bosch met 1-3 (20-25, 28-26, 22-25, 21-25) te sterk. 

Een ervaring rijker, een illusie armer. Dat overheerst na afloop bij de Zwolse ploeg en aanhang. Lang gaat de wedstrijd gelijk op en ontlopen beide teams, net als in de competitie, elkaar weinig.

In de eerste set is er voortdurend een kleine Zwolse voorsprong, maar is het Apollo 8 dat uiteindelijk wint. In set nummer twee is er opnieuw een marge van in dit geval drie punten in Zwols voordeel, maar gaat het op 24-25 en 25-26 nog bijna mis. VC Zwolle weet die tweede set toch te pakken: 28-26 en de wedstrijd is weer in evenwicht. 

Rug recht

In de derde set staat Apollo 8 een verkregen voorsprong niet meer af en wint het met 22-25, waarna het doorstoomt in de vierde set naar 3-12. Het doek lijkt gevallen te zijn voor de ploeg van coach Pascal Veneman. Zwolle recht onder aanvoering van Jet Kok en Lisa Nobel echter de rug en komt knap terug tot 16-17. Langszij lukt net niet, laat staan er overheen.

Apollo 8 sluit die set af met een 21-25 winst en wint voor de tweede keer in de historie de beker. Zwolle blijft na het debuut in een bekerfinale dus nog op nul staan.

Deel artikel:

Partners van Zwolle Sport

Ook partner worden? Lees hier wat we voor elkaar kunnen betekenen