VC Zwolle Topvolleybal vol vertrouwen naar bekerfinale

vrijdag 29 maart - 07:30

Tweede Paasdag is het zover. De volleybalbekerfinale tussen VC Zwolle Topvolleybal en Apollo 8 uit Borne. Gaat de Zwolse ploeg voor het eerst in de historie de beker pakken?

De generale repetitie was in ieder geval meer dan goed. Zondag werd namelijk in de A-poule hetzelfde Apollo 8 overtuigend met 3-0 verslagen. In Landstede Sportcentrum werd het 3-0: 25-23, 25-19 en 25-17.

Stijgende lijn

In de beginfase kwam de ploeg van coach Pascal Veneman wat moeilijk op gang, maar daarna kwam VC Zwolle goed terug en won het nipt de eerste set. In het vervolg wisten de Zwolse volleybaldames de stijgende lijn vast te houden en de wedstrijd uiteindelijk met klinkende cijfers te winnen.

Zaterdag 6 april sluit VC Zwolle de kampioenspoule af met een uitduel tegen VC Sneek. Zwolle is in de kampioenspoule uitgeschakeld voor de titel en wordt derde of vierde. Dat betekent een vervolg in de play-offs tegen Dynamo, Utrecht of Sliedrecht, die actief zijn in de andere poule.

Maaspoort

Zover is het nog niet. Eerst de bekerfinale, die maandag om 16.00 uur in de Maaspoort in Den Bosch plaatsvindt.