VC Zwolle Topvolleybal Zwolle laten zich gelden in Athene

Zwolle Sport VC Zwolletopvolleybal05

donderdag 12 oktober - 23:33

VC Zwolle Topvolleybal kan terugkijken op een geslaagd Europees debuut. Twee sets lang ging het woensdag de goede kant op tegen de Griekse topclub Panathinaikos, maar uiteindelijk draaide het in Athene toch uit op een nederlaag: 3-1.

In de eerste set krijgt de formatie van trainer Pascal Veneman zelfs twee setpunten op 22-24, nadat het eerder al met 18-22 voorstond. De set is alsnog voor de thuisploeg: 28-26. 

Beste kant

In de tweede set laat VC Zwolle Topvolleybal zich van haar beste kant zien en wint het met 21-25. Met een 1-1 tussenstand krijgen de Zwolse volleybalsters de redelijk gevuld sporthal niet stil, maar is de geboden tegenstand meer dan bewonderingswaardig. 

Topclub Panathinaikos geeft in set drie gas en geeft een voorsprong van maximaal acht punten niet meer weg (25-18), de vierde set is volgens aanvoerder Charlot Vellener een kopie van de derde. "We hadden vooral moeite om langs het blok te slaan, want zij hebben heel veel lengte." De vierde set gaat ook naar de Griekse opponent met 25-16.

Return


Donderdag blijft de ploeg nog in Athene om daar de stad te verkennen, in de avond vliegt de groep terug. Zaterdag wacht dan het uitduel in de competitie tegen Activia in Sint Athonis en woensdag 18 oktober is de return tegen Panathinaikos om 20.00 uur in Landstede Sportcentrum.

Deel artikel:

Partners van Zwolle Sport

Ook partner worden? Lees hier wat we voor elkaar kunnen betekenen