Vechten voor de winst gaf helaas geen succes voor HC Zwolle Dames 1

dinsdag 16 april - 10:11

Afgelopen zondag 14 april speelden HC Zwolle DS 1 tegen Rosmalen DS 1. Een spannende wedstrijd, want de Zwolse dames moeten punten pakken om de derde plek vast te blijven houden.

Zondag 14 april speelden HC Zwolle DS 1 tegen Rosmalen. Het is lastig om de wedstrijd naar iets positiefs te draaien. Het begon super, binnen no time stond Zwolle al 2-0 voor door prachtige aanvallen van Thirza en Sophie. Daarna volgenden nog vele kansen, maar ook Rosmalen kwam al in het eerste kwart in onze cirkel terecht.

Rosmalen benutte een strafcorner heel goed, wat de stand op 2-2 bracht. De mindset moest toen echt om, want Rosmalen ging vandaag echt niet zomaar punten weggeven, zij waren aan het vechten om de punten. Voor de rust maakte Annemijn nog een prachtig doelpunt met haar backhand vanaf de achterlijn in de kruising. We gingen dus met voorsprong de rust in.

Maar het moest beter, de tweede helft was er meer energie nodig en moesten ze in Zwolle er feller opzitten. Helaas kwam dat er zondag niet uit. HC Zwolle speelde zwaar onder ons niveau, het zat er niet in. Rosmalen bracht de stand op 3-3, daarna waren er nog vele minuten te spelen. Kansen na kansen, en corners naar corners, ze vlogen er niet in. Op de counter kwam de bal er in Zwolle weer doorheen, waardoor Rosmalen de 3-4 maakte. Zwolle wist helaas niet meer te scoren.

Nog 5 wedstrijden te gaan in deze competitie. De Zwolse dames gaan er alles aan doen om ons doel te halen: de 3e plek! Volgende week moeten ze naar Heilo, om te gaan strijden voor de 3 punten tegen de Terriërs.