Volgende week 800 deelnemers bij de Zwem4daagse

vrijdag 21 juni - 13:36

Het openluchtbad Zwolle organiseert weer de populaire zwem4daagse in Zwolle. 800 zwemmers komen in de week van maandag 24 juni, minimaal vier avonden zwemmen voor een medaille. Rinette van der Vliet (voorzitster Openluchtbad Zwolle) liet haar licht schijnen over de voorbereidingen en de mooie dingen van het evenement.

De voorzitster organiseert de zwem4daagse nu voor de achtste keer. “Toen ik begon als voorzitster bij het openluchtbad, was het eerst even lastig. Er was niemand voor de organisatie van de zwem4daagse. Toen heb ik dat opgepakt en inmiddels hebben we een activiteitencommissie die het samen met allerlei vrijwilligers organiseren. Na het acht jaar samen organiseren, lopen de voorbereidingen altijd heel soepel”, aldus Rinette.

Voorbereidingen

Het zwembad wat inmiddels 91 jaar oud is heeft niet veel aanpassing nodig voor het zwemevenement. “Het enige wat er moet gebeuren aan het zwembad, zijn de bollenlijnen. Om de zwemmers te begeleiden en als een soort slang de 500 meter te laten zwemmen. Dat doen we in alle vier de zwembaden. Daarnaast moeten er stoelen bij de baden worden gezet voor de banentellers.”

Activiteitencommissie

Naast de voorbereidingen in het bad moeten er ook nog andere dingen gebeuren voor de organisatie vertelt Rinette. “Het eerste wat we als activiteitencommissie doen is het evenement aanmelden bij de knzb. Daar staat dan alle info en kan je jezelf inschrijven. Vervolgens zorgen we voor allerlei promotie via onze website en de social media. Ook wordt er een springkussen geregeld, een dj, de reddingsbrigade en de medailles natuurlijk.”

Zwemfeest

Na het zeven jaar organiseren geniet Rinette het meest van de blijdschap tijdens het evenement. “Het mooie aan het evenement is dat iedereen echt geniet en lol heeft tijdens het zwemmen. Als ze aan het einde van de week de medailles ophalen glimmen ze allemaal van trots, dus dat is echt leuk om te zien. Het is echt een waar zwemfeest.”

De online aanmelding van de zwem4daagse is nog open tot zondag 23 juni. Daarna kan je je nog aanmelden bij het zwembad zelf, op maandag 24 en dinsdag 25 juni. Voor meer info en online aanmelden kan nu nog via de website van de knzb.

Deel artikel:

Partners van Zwolle Sport

Ook partner worden? Lees hier wat we voor elkaar kunnen betekenen