ZV 44 jongensteam behaalt 3e plek bij NK Estafettes zwemmen

maandag 6 november - 20:46

Zondag 5 november mocht de Zwolse zwemvereniging ZV 44 met maar liefst 5 teams deelnemen aan de Nederlandse estafettekampioenschappen zwemmen in Dordrecht, waarbij het jongensteam de 3e plek behaalde. Tijdens de NK Estafettes worden per leeftijdscategorie verschillende estafettes gezwommen en de resultaten hiervan worden bij elkaar opgeteld.

Het jongensteam junioren 2 en jonger bestaande uit Ruben Kragt, Matthijs van Velzen, Amor van der Veen, Yorre van der Wal en Gijs Nooter wist daar een prachtige podiumplek te veroveren. Na 4 spannende races was de eindstand duidelijk: derde van Nederland! Een goede voorbereiding, mooie races zonder grote fouten, individuele kwaliteiten en vooral goed teamwork zorgden voor deze topprestatie!

Top 10 positie

In de categorie meisjes junioren 4 en jonger wist het team van ZV 44 eveneens een top-10 positie te bereiken. Het team bestaande uit Paula Spans, Marre van der Wal, Chiara Lammertink, Lisa van Velzen en Emma Broekhuysen eindigde na vier afstanden op een hele, mooie 8ste plek. Op de 4 x 100m schoolslag wisten zij zelfs als vierde team van Nederland te eindigen.

Eerste keer NK

Voor het ZV 44 team meisjes junioren 2 en jonger was het voor vier van de vijf zwemsters de eerste deelname aan een NK. Hanna Heller, Bente Toth, Nadie Schuurman en minioren-zwemster Fleur Aaldenberg wisten zich samen met Maurieke Frijstein – die vorig jaar al een keer had meegedaan – heel goed staande te houden. Het team zwom boven verwachting en eindigde op een mooie 13e plek in het algemeen klassement.

Mixed estafettes

’s Middags was het de beurt aan de senioren, waar ZV 44 met zowel een dames- als een herenteam vertegenwoordigd was en daardoor ook mocht deelnemen aan de mixed estafettes. Een pittig programma van in totaal 12 verschillende estafettes. Ondanks dat niet overal in de sterkste opstelling kon worden gestart, werd er uitstekend gepresteerd. Beide teams, overwegend bestaand uit jeugdzwemmers en zelfs nog enkele junioren, wisten teams achter zich te laten. De dames eindigden uiteindelijk als 15e van Nederland, de heren als 14e en het mixed-team behaalde de 11e plaats.

Teamspirit

Het was een intensieve, lange dag waar wederom is gebleken dat ZV 44 een goed team met veel teamspirit heeft. De leerpunten, die er zeker ook waren, zullen weer worden meegenomen in de trainingen en komende wedstrijden, ter voorbereiding op de individuele landelijke en regionale kampioenschappen in december dit jaar en januari 2024.

Deel artikel:

Partners van Zwolle Sport

Ook partner worden? Lees hier wat we voor elkaar kunnen betekenen