Zwemclub voor kinderen met beperking

Zwolle Sport Zwemmen Kinderen

woensdag 15 maart - 12:24

Er is een zwemclub voor kinderen met handicap of beperking. Het zwembad van 'On Campus' van Windesheim is gespecialiseerd in verschillende therapieën. 

Welk kind houdt er niet van - lekker spelen in het zwembad! Voor kinderen met een beperking is dit soms een hele uitdaging. Daarom is er bij 'On Campus' op de campus van Windesheim iedere woensdagmiddag van 14.00 tot 15.00 uur een zwemclub voor kinderen tussen 8 en 12 jaar met een beperking of handicap.

De zwemclub is iedere woensdagmiddag van 14.00 tot 15.00 uur in ons therapiebad. Het doel van de zwemclub is om wekelijks een uurtje plezier in het water te hebben en spelenderwijs nieuwe dingen te leren. Onder begeleiding van zwemtherapeut Marleen leren de kinderen bijvoorbeeld snorkelen, duiken en flipperen. Zwemmaterialen zoals duikbrillen, snorkels en flippers zijn aanwezig. Tijdens de schoolvakanties is er geen zwemclub.

Het water van het therapiebad is een aangename 33 graden. Het bad en de kleedruimtes zijn rolstoeltoegankelijk. De kleedkamers zijn extra ruim ingericht voor gebruik door mensen met een lichamelijke beperking. Het therapiebad kan via een hellingbaan betreden worden, heeft een diep en een ondiep gedeelte en is voorzien van een beweegbare bodem en een tillift.

Aanmelden voor de zwemclub kan door een e-mail te sturen naar info@on-campus.nl of door te bellen naar 088-469 70 00. Er is plek voor maximaal 12 kinderen.

Deel artikel:

Partners van Zwolle Sport

Ook partner worden? Lees hier wat we voor elkaar kunnen betekenen