Zwemvangnetregeling brengt ieder zwemmend kind op het droge

woensdag 20 december - 13:00

Dat zwemlessen meer dan belangrijk zijn, daar is iedereen het wel over eens. Alleen niet iedereen kan dat betalen. Daarom is er in Zwolle het zwemvangnetproject. In deze regeling krijgen 400 kinderen de kosten van het behalen van zwemdiploma vergoed. 

Onlangs zwom een recordaantal van 80 kinderen die gebruik maakten van die regeling, af in het On-Campus zwembad op Windesheim.

Samenwerking

Dat deden ze voor hun certificaat, A of B- diploma. Er heerste die woensdagmiddag dan ook een opgetogen sfeer bij afzwemmende kinderen, ouders en zwemonderwijzers. De zwemvangnetregeling is een samenwerking van Sportservice Zwolle en Calo Windesheim en wordt gefinancierd door de gemeente Zwolle

Sociaal oogpunt

“Het belang van het behalen van een zwemdiploma is groot niet alleen vanuit het oogpunt van zwemveiligheid, toegang krijgen tot zwembaden maar ook vanuit sociaal oogpunt. Ieder kind wil toch op school en bij familie zijn zwemdiploma laten zien”, aldus Mandy van der Weijden-van Rooden. Zij is hogeschooldocent op Windeheim en projectleider Zwemlab.


Blije gezichten

De zwemvangnetregeling is een onderscheidend project. Docenten in opleiding verzorgen namelijk de zwemlessen, waarin spelenderwijs het leren zwemmen wordt gedoceerd.

Coördinator van de zwemlessen Nienke Weijschede: "Voor mijn team en mij gaat het om de blije gezichten tijdens de lessen en het plezier waarmee ze naar ons komen. Daarnaast vieren we maar wat graag het zwemdiplomafeestje met de kinderen en de ouders, zoals onlangs. Het is een heel geslaagd project.”

Deel artikel:

Partners van Zwolle Sport

Ook partner worden? Lees hier wat we voor elkaar kunnen betekenen