Zwolle wordt voor een dag 3x3 basketbalstad

vrijdag 7 juni - 15:00

Zaterdag 15 juni is Zwolle voor een dag de 3x3 basketbalstad. Op de unieke basketbalvelden van ZAC op het sportpark van HTC vindt een spectaculair 3x3 basketbaltoernooi plaats. Organisator Brian ten Bosch kijkt uit naar de eerste editie en mikt op twee events per jaar in Zwolle. “Ik hoop dat er fanatieke, maar ook gezellige 3x3 basketbalpotjes worden gespeeld.”

De sport 3x3 basketbal werd in 2009 door de nationale basketbalbond opgepakt en is nu populairder dan ooit. Zo hebben de Oranje Mannen zich onlangs gekwalificeerd voor de komende Olympische Spelen in Parijs.

Teams uit de regio

Dichterbij huis vindt zaterdag 15 juni het allereerste 3x3 basketbaltoernooi in deze opzet plaats. In zeven leeftijdscategorieën van MIXU12 tot en met volwassen, gaan de basketballers de strijd aan op de bijzondere basketbalvelden van ZAC. “Het is de enige locatie in de regio waar drie velden liggen. De meeste deelnemers hebben zich gekwalificeerd via hun eigen vereniging of via de 3X3 Unites Streetleague. Zo waren er voorrondes in Meppel, Nijverdal en Zwolle. Maar er zijn ook basketballers uit onder meer Utrecht, Nijmegen en Apeldoorn en zelfs teams én scheidrechters uit Duitsland”, aldus Brian, die het 3x3 basketbal vervolgens toelicht.

“Je speelt op een half veld op één basket en met twee teams van elk drie spelers. Het is een sport die snel en intensief is en je hebt er andere, meer individuele basketbalskills voor nodig. Een regel is dat je binnen 14 seconden een schotpoging moet wagen en meteen moet kunnen omschakelen van verdediging naar aanval en andersom. Verder moet je zelfsturend zijn, want je hebt geen coach”, legt Brian uit die zelf ook de meerdere 3x3 toernooien speelde, de nodige toernooiorganisatie skills heeft en nog steeds actief is bij ZAC.

Rode loper uitgerold

Het toernooi op zaterdag 15 juni begint om 11 uur en duurt de hele dag. De finales zijn rond 19 uur. Er is volop entertainment, waaronder een DJ. Verder hebben lokale ondernemers en ook andere organisaties waaronder NBB en SportService Zwolle geld en middelen beschikbaar gesteld. Ook kunnen deelnemers meedoen aan een moneyshot game en heeft Ten Bosch geregeld dat over het hoofdveld van HTC letterlijk de rode loper wordt uitgerold. De organisator is enthousiast over het evenement. “Ik hoop op een mooie uitstraling van het toernooi en dat het de start is van minimaal twee 3x3 basketbalevents per jaar in Zwolle. Maar ik hoop vooral dat het toernooi soepel verloopt en dat er fanatieke en gezellige 3x3 potjes worden gespeeld.”

(Bron: https://www.deswollenaer.nl)
(Foto: Pedro Sluiter)

Deel artikel:

Partners van Zwolle Sport

Ook partner worden? Lees hier wat we voor elkaar kunnen betekenen