Zwolse Halve Marathon in aantocht

dinsdag 28 mei - 13:58

De Scania Halve Marathon Van Zwolle staat weer op de planning voor zaterdag 8 juni. Er worden drie verschillende afstanden gelopen die aanvangen tussen 19.00 uur en 20.15 uur. Voor de tweede keer wordt de ‘Voor Elkaar Zwolle Heroes Run’ afgelegd door mensen met een beperking. Daarnaast wordt de Scania Halve Marathon Zwolle gelopen en de Salverda Vier Engelse Mijl.

Om 19.00 uur start de Salverda Vier Engelse Mijl voor de wedstrijdlopers. Het parcours van de Vier Engelse Mijl begint op de Koggelaan en gaat via de Van Karnebeekstraat naar een route van één ronde in de binnenstad, waarna er wordt gefinisht op de Grote Markt om het rondje van 6,4 kilometer af te sluiten. Om 19.10 uur valt het startschot voor de recreanten, met hetzelfde parcours.

Voor Elkaar Zwolle Heroes Run

De wedstrijd voor iedereen met een beperking of een chronische aandoening vangt ook aan om 19.00 uur. De relatief nieuwe run heeft een afstand van circa 1000 meter. Het parcours start bij het ProvincieHuis, gaat door de binnenstad van Zwolle en finisht op de Grote Markt.

Scania Halve Marathon Zwolle

De Scania Halve Marathon Zwolle begint om 20.15 uur op de Koggelaan en gaat via de Van Karnebeekstraat richting een parcours van drie ronden in de stad. De finish is op de Grote Markt en sluit om 23.00 uur. De marathon heeft een aanloop van 2,6 kilometer naar het centrum, waarna er in drie rondes van 6,2 kilometer de wedstrijd wordt gefinisht in de binnenstad van Zwolle. De Halve Marathon heeft een totale lengte van 21,2 kilometer. 

Deelnemersveld Halve Marathon

De winnaar van de vorige editie, Isaia Lasoi, komt weer naar Zwolle om zijn titel te verdedigen. Van Nederlandse zijde komt Gianluca Assorgia naar Zwolle. Assorgia klokt onlangs in de marathon van Rotterdam een tijd van 2.14.12. In de strijd om de beste Nederlander krijgt hij stevige concurrentie van Frank Futselaar, kersvers Nederlands kampioen 10.000 meter en Tom Hendrikse, onlangs derde bij het Nederlands kampioenschap marathon in Rotterdam, waar hij verdienstelijk derde werd met een nieuw persoonlijk record van 2.11.07.

(Foto: https://halvemarathonzwolle.nl

Deel artikel:

Partners van Zwolle Sport

Ook partner worden? Lees hier wat we voor elkaar kunnen betekenen