Zwolse Hanzerenners vieren jubileumfeest

Zwolle Sportwielrennen Hanzerenners02

woensdag 11 oktober - 11:45

De Zwolse wielervereniging Hanzerenners bestaat 20 jaar. En dat wordt zaterdag gevierd met een fietstocht en een heus wielercafé, waar bekende wielercracks Bas Tietema en Kirsten Wild aan deelnemen.

"In die afgelopen 20 jaar hebben we de vereniging zien groeien, zijn we meer wedstrijden gaan organiseren, denk daarbij aan de jeugdronde van Zwolle, de Zomeravondcompetitie in Zwolle Noord en de Omloop van Herxen", aldus clubman Rik Jansen.

Gegroeid


"Daarnaast hebben we geïnvesteerd in de breedtesport. Niet alleen onze jeugdafdeling is gegroeid, maar inmiddels heeft Hanzerenners Zwolle een eliteteam dat meedoet in de top van Nederland. Zij werden onlangs nog vierde op het Nederlands Clubkampioenschap in Dronten met onder meer tourrijder Pascal Eenkhoorn in de gelederen."

Wielercafé

En bij een jubileum hoort een feestje, dat zaterdag 14 oktober wordt gevierd. "We rijden samen in de ochtend een tocht en ook de middag zit vol met wielerverhalen. Een belangrijk onderdeel van de dag is het wielercafe in de Krachtcentrale dat om 14.30 begint met gasten als Bas Tietema en Kirsten Wild", voegt Jansen nog toe.

Deel artikel:

Partners van Zwolle Sport

Ook partner worden? Lees hier wat we voor elkaar kunnen betekenen