Zwolse speelsters actief op internationaal American football toernooi

dinsdag 5 december - 13:03

In Malmö vond er dit weekend een tweedaags American football toernooi plaats. WFL Lightning uit Nederland was ook weer van de partij na vorig jaar voor het eerst deelgenomen te hebben, dit jaar zaten er vijf speelsters van Zwolle Blue Jays in de selectie.

WFL Lightning is het nationale vrouwenteam met speelsters vanuit verschillende teams in Nederland. De selectie bevat voornamelijk speelsters van de Amsterdam Cats, het eerste vrouwelijke American football team in Nederland. Het vrouwelijke American football team Zwolle Blue Jays is ook goed vertegenwoordigd door verdedigsters: Isa de Vries, Murielle Nestor-Hubert, Amy Spijkerman en Kristyna Lexova. Annemarie Damman-Kranendijk is er als enige aanvalster bij namens de Blue Jays.

Stroef begin

Door middel van een livestream kon het thuisfront ook meekijken bij de speelsters uit Nederland. De eerste dag begon erg stroef voor WFL Lightning met vier wedstrijden waarvan er maar één wedstrijd gewonnen werd.  

Dag 2

De tweede dag van het toernooi verliep een stuk beter voor het nationale vrouwen American football team. Ondanks twee goede winstpartijen (10-0 en 12-6) was het niet genoeg om te kwalificeren voor de halve finales. Uiteindelijk kroonden de Valkyries uit Jutland (Denemarken) zich tot winnaar van het toernooi.

Eerste competitiewedstrijd 

De eerstvolgende competitiewedstrijd van de Zwolle Blue Jays gaat plaatsvinden in Amsterdam op 18 februari tegen de Valkyries uit Eindhoven. 

Deel artikel:

Partners van Zwolle Sport

Ook partner worden? Lees hier wat we voor elkaar kunnen betekenen