Zwolse volleybalsters 10e op WKU21 in Mexico

Teamfotovolleybalmeiden zwollesport

donderdag 24 augustus - 11:42

Het WKU21 in Mexico is afgesloten met een 10e plaats voor de dames van Jong Oranje. Dit WK werd het Jong Oranje team versterkt door twee Zwolse volleybalsters. Jet Kok (19) en Sanne Konijnenberg(19) mochten Nederland vertegenwoordigen in het zonnige Aguascalientes. De Zwolse meiden spelen allebei bij DS1 Djopzz VC Zwolle Topvolleybal.

De Zwolse meiden en hun team hebben alles gegeven in de poule met Turkije, Cuba en Amerika. Toch verloren de meiden van Turkije, hebben ze zegegevierd tegen Cuba en verloren ze weer van Amerika. Dit maakt dat ze derde werden in de poule. 

Voor de Volleybalmeiden is plek 9 nu het hoogst haalbare. Om die plek te bereiken zal afgerekend moeten worden met achtereenvolgens: Tunesië, de Dominicaanse Republiek en Cuba. Na een clean sweep in de tweede poule moest Nederland in de strijd om plek 9 eerst afrekenen met Polen. Die wedstrijd werd met 3-1 gewonnen. In de laatste wedstrijd was Argentinië duidelijk een maatje te groot. Tegen het Zuid-Amerikaanse land wisten de Jong Oranje Volleybalmeiden geen set te winnen. Op die manier sluit Nederland het WKU21 af als 10de.

Én wist je dat de volleybal dames nu spelen op het EK Volleybal in Estland? Zij hebben alles uit hun poule gewonnen, Zwitserland verslagen in de achtste finales en spelen 29 augustus om 18.00 uur de kwartfinale. Volg hun reis door het EK hier: https://www.volleybal.nl/volleybal/oranje-dames


(Foto's: @vczwolletopvolleybal & @volleybalmeiden)


Deel artikel:

Partners van Zwolle Sport

Ook partner worden? Lees hier wat we voor elkaar kunnen betekenen