5 vragen aan aan bestuurslid Jeugdfonds Sport Francois van Langevelde

dinsdag 24 oktober - 15:50

Jeugdfonds Sport Zwolle is een van de enthousiaste partners van Zwolle Sport. Welk belang zien zij in dit nieuwe sportplatform. In deze 5 vragenrubriek, geeft een van de bestuursleden van het fonds, Francois van Langevelde de antwoorden. Dat bestuur bestaat verder uit Hiske Kromdijk, Agnes Ellerman, Alieke de Vries, Anke Fuller en vanuit SportService Zwolle zorgen Iris Reinders en Thijs Keuper voor de ondersteuning.

1. Wat voor een bedrijf, organisatie of sportaanbieder is Jeugdfonds Sport Zwolle precies en wat is jouw rol daarin?

"Het Jeugdfonds Sport Zwolle maakt het mogelijk dat kinderen en jongeren uit gezinnen met weinig geld, toch mee kunnen doen met voetbal, turnen, streetdance, judo of een andere sportieve of activiteit. Voor die kinderen en jongeren betalen we de contributie of het lesgeld en in sommige gevallen de benodigdheden zoals voetbalkleding of dansschoenen."

2. Zwolle Sport is het online sportplatform van Zwolle en recent gestart, wat zijn jouw eerste indrukken?

"Echt supergoed dat er een overkoepeld platform is waarop meerder sportaanbieders, event en partners samenkomen."

3. Wat is voor jou de reden om partner te worden van Zwolle Sport?

"Sporten is belangrijk voor kinderen al jongeren om verschillende redenen, zowel voor hun fysieke als mentale ontwikkeling. Sporten is een integraal onderdeel van de algehele ontwikkeling van een kind. Het biedt niet alleen fysieke voordelen, maar ook tal van sociale en emotionele voordelen die van invloed zijn op hun welzijn op lange termijn."
"Hoe breder hierover wordt gecommuniceerd hoe beter. Zwolle Sport is een platform waarop een mooie en grote verscheidenheid aan sporten aanwezig is. Zo kan er een keuze worden gemaakt uit die sport die past bij het kind dan wel jongeren."

Tekst gaat verder onder de foto.

4. Wat is jouw bijdrage aan Zwolle Sportstad?

"Naast de activiteiten als bestuurslid zijn de bestuursleden zelf sociaal maatschappelijk actief in het Zwolse."

5. Je mag een algemene oproep doen aan sportend en bewegend Zwolle. Hoe luidt die?

"Wat zal het mooi zijn als eenieder dezelfde mogelijkheden en kansen krijgt binnen de sport welke bij hem of haar past. Hierdoor zal er op veel fronten succes worden behaald. Van sociale interactie, individuele ontwikkeling, gezondheid en het hebben van lol."

Deel artikel:

Partners van Zwolle Sport

Ook partner worden? Lees hier wat we voor elkaar kunnen betekenen

Volg ons op social media