5 vragen aan...Martijn Mellema, SportService Zwolle

donderdag 15 juni - 10:09

Zwolle Sport is live! Het team achter dit nieuwe platform wordt aangestuurd vanuit SportService Zwolle. Martijn Mellema, manager bij SportService Zwolle vertelt over dé nieuwe bron voor alle (top)sportevenementen en het nieuws uit onze stad. 

1. Wat is nu precies Zwolle Sport?
Zwolle Sport is hét nieuwe online sportplatform in Zwolle. Daarop vind je alle topsport, topsportevenementen en sportaanbod in Zwolle. Sportevenementenorganisatoren, topsportorganisaties en sportaanbieders kunnen op het platform hun sportevenementen, topsport en sportaanbod onder de aandacht brengen in Zwolle en daarbuiten. Maar laat je ook inspireren door boeiende verhalen over (top)sport, want Zwolle Sport deelt natuurlijk ook inspirerend en informatief nieuws uit onze sportstad. SportService Zwolle is de initiatiefnemer en faciliteert Zwolle Sport.

2. Hoe zijn jullie op het idee van Zwolle Sport gekomen?
Wat wij merkten in gesprekken met sportaanbieders, topsportorganisaties en evenementenorganisatoren die betrokken waren bij het Zwols Sportakkoord, was de behoefte aan een centrale plek waar al het sportaanbod in Zwolle terug te vinden was. Dus om de sport in al zijn vormen meer te laten zien en overzichtelijk te presenteren. Zo is Zwolle Sport ontstaan.

We hebben in Zwolle fantastische topsport en (top)sportevenementen die in de stad niet altijd even goed zichtbaar zijn. Zoals het NK Tafeltennis, NK Padel en het NK Squash. Daarnaast kennen we veel mooie breedte sportevenementen in de verschillende wijken in Zwolle. En er zijn steeds meer ondernemende sportaanbieders in de stad met nieuw of vernieuwend aanbod. Ook zij zoeken een podium. Allemaal redenen om te beginnen met Zwolle Sport.

3. Wat willen jullie met Zwolle Sport bereiken?
We willen met Zwolle Sport de inwoners van onze mooie stad informeren over alle mooie (top)sportevenementen en activiteiten die er in onze stad zijn om te beleven of aan mee te doen. Met één overzicht op Zwolle Sport weet de Zwollenaar straks wat zij kunnen doen op sportief gebied. Het zou mooi zijn als we de Zwollenaren goed informeren zodat ze vervolgens de sportevenementen en sportaanbieders gaan bezoeken of als deelnemer mee gaan doen.

4. Waarom is Zwolle Sport interessant voor sportaanbieders?
Zwolle Sport biedt sportaanbieders de kans om hun aanbod, acties en nieuws onder een heel breed publiek onder de aandacht te brengen. Dat gaat vaak verder dan de eigen communicatiekanalen. Ook kun jezelf als organisatie profileren op Zwolle Sport en zo meer deelnemers en leden te krijgen.

5. Stel, over vijf jaar spreken we elkaar weer, wat hoop je dan dat Zwolle Sport heeft bereikt?
Dat alles wat er in stad gebeurt op het gebied van sport zichtbaar is op Zwolle Sport. En dat we samen met alle sportaanbieders, topsportorganisaties, sportevenementenorganisatoren én inwoners dit platform tot een bruisend en inspirerend geheel maken. En daarmee samen de sport in de stad maken! Bij deze dan ook de oproep: sluit je aan bij dit platform, laat je horen en zien!

Martijn Mellema - Eigen foto

Deel artikel:

Partners van Zwolle Sport

Ook partner worden? Lees hier wat we voor elkaar kunnen betekenen

Volg ons op social media