5 vragen aan wethouder sport, Michiel van Willigen

Michiel van Willigen Zwolle Sport

donderdag 21 september - 14:59

Gemeente Zwolle is partner van dit nieuwe platform. Maar welk belang zien zij eigenlijk achter Zwolle Sport? We stellen 5 vragen aan wethouder sport, Michiel van Willigen. 

1. Zwolle Sport is een nieuw online sportplatform voor iedere Zwollenaar. Wat spreekt u daarin zo aan?
"Dit is het énige platform voor alles wat je wil weten over de sport in Zwolle. Als je nou zelf wil deelnemen of het beleven. Of geïnspireerd wil raken door verhalen achter de sport. Verbindingen worden gelegd met partners en projecten zoals de Gouden Sportkoers. Alles komt samen, mooi initiatief." 

2. Waaraan hoopt u dat Zwolle Sport een bijdrage levert?
"Meer zichtbaarheid, promotie en aandacht voor de sport op het gebied van zelf ondernemen en beleven. Waarbij het sociale aspect ook extra wordt benadrukt." 

3. Op Zwolle Sport vindt de bezoeker heel veel diverse sporten en sportaanbieders. Hoe sportief is Zwolle en bent u eigenlijk?
"Zelf fiets ik graag en in de stad zien we net als landelijk dat er een verschuiving is van verenigingen naar individuele sporten zoals hardlopen, (race)fietsen en calisthenics. Daar anticiperen sportaanbieders weer op en zij kunnen deze sportliefhebbers weer vinden via dit nieuwe platform." 

4. Hoe ziet u de rol van de gemeente Zwolle en SportService Zwolle als het gaat om Zwolle Sport?
"Het platform is ontstaan vanuit het Zwols Sportakkoord. Hierin zijn we partners. Maar we zijn ook zeker supporter van Zwolle Sport. We ondersteunen en juichen dit soort initiatieven alleen maar toe."

5. Tot slot, u mag een oproep doen aan de Zwolse sportliefhebber in relatie met Zwolle Sport. Hoe luidt die dan?
"We zien heel graag dat de Zwolse sportliefhebber Zwolle Sport gebruikt als vertrekpunt van sport en bewegen in de stad. Alles wat ze willen weten op dit gebied, halen ze hier vandaan. Dit moet uiteindelijk gaan zorgen voor meer sportparticipatie." Deel artikel:

Partners van Zwolle Sport

Ook partner worden? Lees hier wat we voor elkaar kunnen betekenen

Volg ons op social media