Bezig zijn met bewegen geeft Anouk Bourgonje energie en geluk

Anoukbourgonje ssz zwollesport

vrijdag 3 november - 12:30

Anouk Bourgonje (29) is vanaf dat ze kan herinneren al aan het sporten en bewegen. Vanaf haar elfde was ze te vinden op het voetbalveld. Sinds twee jaar heeft Anouk het veldvoetbal bij Be Quick'28 ingeruild voor de zaalvoetbal bij Exstudiantes Zwolle Dames 1. Ook werkt ze als coördinator en buurtsportcoach bij SportService Zwolle. Maar wat beweegt haar in het werk, waarom is sport zo belangrijk en hoe is om op eredivisie niveau zaalvoetbal te spelen?

Werken in de sport

Anouk werkt nu al bijna vierenhalf jaar bij SportService Zwolle. haar grootste taak op haar werk is gymlessen verzorgen in het basisonderwijs. Daarnaast organiseert ze veel dingen voor verschillende doelgroepen en is ze sinds twee jaar ook de coördinator in de wijk.  "Het lesgeven op basisscholen vind ik heel leuk. Ik krijg daar energie van, maar ik kan er ook mijn energie in kwijt. Maar wat ik het allerliefste doe is in gesprek gaan met partners en doelgroepen en die dan met elkaar verbinden", vertelt Anouk vol trots. 

Zelf wordt Anouk gelukkig van sporten en vindt ze het super belangrijk om fit te blijven. Dit wil ze dan ook graag meegeven in haar werk: "Ik weet gewoon hoe belangrijk en leuk het voor mij zelf is om in beweging te blijven. Zo blijf je fit. Je moet niet alleen maar achter een bureau en computer gaan zitten. Dat probeer ik dan ook mee te geven aan de kinderen die ik les geef, maar uiteindelijk hoop je als SportService Zwolle natuurlijk iedereen in Zwolle te kunnen bereiken met de boodschap dat je moet bewegen."

Exstudiantes

Anouk speelt nu al twee seizoenen bij de Exstudiantes Zwolle dames 1. Dat is in de eredivisie, het hoogste niveau van Nederland. Haar collega Arjan Jansen is coach en trainer van het team. “Ik heb het erg naar mijn zin in ons team. De sfeer is goed. Daarbij speelt natuurlijk wel mee dat we er op dit moment wel redelijk voor staan. Op dit moment is dit een ploeg die al twee tot drie jaar samen speelt, dus dat is al heel fijn. Iedereen gaat leuk met elkaar en het is eigenlijk altijd wel gezellig. Een stukje plezier en prestatie in één. Het is mooi dat we die combinatie hebben als team.”, aldus Anouk. 


Plan

De eredivisie zaalcompetitie is nog in volle gang. Exstudiantes Zwolle dames 1 staat op dit moment op de zesde plek. “Ik had graag willen zeggen dat we derde of vierde hadden gestaan, dat was eigenlijk het plan op dit punt in de competitie. Ons uiteindelijke doel is de middenmoot, dus we staan nog steeds goed op de zesde plek”, vertelt de Anouk.

Bordje

Wel krijgt de ploeg nog een aantal moeilijke wedstrijden op hun bordje: “Het doet ons altijd goed als we een voetballend team voor ons hebben, die ook echt graag willen. Laten we dat soort tegenstanders nou nog tegoed hebben, dus ik heb er wel vertrouwen in en hopelijk pakken we nog een paar puntjes. Als wij nog iets kunnen klimmen en vierde of vijfde worden hebben we het voor de eerste seizoenshelft super goed gedaan.”


Kans

Na de winterstop wordt er gekeken naar de tussenstand op de ranglijst en dan gaan de beste zes geklasseerde teams naar de A-poule. De rest komt uit in de B poule. Het doel van Exstudiantes is dan ook poule A halen: “Vorig jaar hebben we dat niet gehaald. Want toen waren we niet goed begonnen in de eerste seizoenshelft. Nu is de kans wel aanwezig dat we het zouden kunnen halen.”

Supermooi

“Het zou leuk zijn als we het halen, want dan speel je tegen net even wat betere teams. Ook mag je in poule A sowieso playoffs gaan spelen in maart/april en dat zou natuurlijk supermooi zijn”, besluit Anouk.

De Exstudiantes Zwolle Dames 1 spelen op vrijdag 17 november thuis tegen Os Lusitanos in de WRZV-hallen. Kom je ze aanmoedigen? Kijk in de sportagenda voor meer wedstrijden van de Exstudiantes Zwolle dames 1.

Deel artikel:

Partners van Zwolle Sport

Ook partner worden? Lees hier wat we voor elkaar kunnen betekenen

Volg ons op social media