PEC Zwolle keepster Tess; 3 tips om fit te blijven

PE Czwolleteam zwollesport

maandag 21 augustus - 12:17

De zomervakantie; de tijd van drankjes, lekker eten, genieten en relaxen. Maar het is ook belangrijk om in beweging te blijven. Zo start je lekker aan het nieuwe sportseizoen. Het profvoetbal is langzaam aan weer begonnen, maar hoe maak je een fitte start aan het nieuwe seizoen? Wij vroegen het aan de PEC Zwolle keepster: Tess van der Flier.

Tess van der Flier (24) voetbalt al sinds dat ze 7 jaar is en heeft voor de zomer haar contract mogen verlengen als eerste keepster van PEC Zwolle. Ze woont samen met haar vriend in Zwolle en werkt bij SportService Zwolle.

Tess heeft drie weken vakantie gehad. In die drie weken heeft ze de eerste week nog gewerkt, daarna ging ze twee weken op vakantie. Maar hoe bleef ze fit in die weken? 'PEC Zwolle heeft het liefst dat je de eerste week helemaal niks doet en de tweede en derde week weer rustig aan begint met fit worden voor het nieuwe seizoen’ vertelt Tess. Voor de drie weken dat ze bij PEC vrij is, krijgen ze voor de tweede en derde week een schema. ‘Je wordt best wel vrijgelaten in hoeverre je het schema opvolgt, zolang je maar zo fit mogelijk weer aan de start van het seizoen staat. Ze gaan bij PEC uit van onze eigen professionaliteit. Ze hebben vertrouwen in de speelsters dat ze het beste voor zichzelf kiezen en kiezen waar ze zich goed bij voelen.’  Zelf vindt Tess het leuk om in die weken te skeeleren of te mountainbiken. ´Hierdoor belast ik andere spieren dan bij het voetbal, wat ook goed is voor mijn lichaam´ legt Tess uit.

De zomer is natuurlijk om tot rust te komen en te relaxen. Je hebt waarschijnlijk het hele jaar gewerkt of bent naar school geweest. Dus doe lekker rustig aan. Maar blijf wel in beweging. Hier drie tips van Tess:

  1. Probeer eens een andere sport uit. Ga eens padellen, tennissen, skeeleren of suppen. Andere sporten dan dat je normaal doet, want dat is heel goed voor je lichaam. Hierdoor maak je andere bewegingen, waardoor je andere spieren gebruikt. Dit voel je doordat je op andere plekken spierpijn krijgt.
  2. Maak niet een heel schema voor jezelf, maar ga sporten of bewegen als je er zin in hebt. Pak vaker de fiets als het lekker weer is. Ga eens een rondje hardlopen of skeeleren. Als het warm is kun je zwemmen in één van de vele zwemplassen in Zwolle. Zo blijf je in beweging. Laat sporten geen verplichting zijn.
  3. Vergeet niet te genieten van je vakantie! 


Voorbereiding competitie

De voorbereiding op de competitie is weer in volle gang en 8 september zijn de eerste wedstrijden alweer. Hoe kijkt Tess tegen het nieuwe seizoen aan? Ze reageerde daarop: ‘Ik ben heel benieuwd. We moeten de eerste wedstrijd uit naar Fortuna Sittard, dan hebben we direct de verste uitwedstrijd gehad. Ook ben ik heel benieuwd naar de andere teams. Je speelt nu dan ook soms tegen andere teams als oefenwedstrijden. Dan kun je ook al een beetje peilen hoe die teams er dit seizoen voorstaan, dus dat is wel handig. Vorig jaar zijn we 6de geworden van de 11 teams. Dat was heel goed, in de middenmoot én boven Feyenoord geëindigd. Feyenoord is best wel een grote club, dus daar waren we heel trots op. Volgend jaar zitten er 12 teams in de Eredivisie. Ons doel is om weer in de middenmoot te eindigen en meedoen om de beker zou heel erg leuk zijn. Dus daar gaan we voor!´.

Foto's: Instagram @peczwollevrouwen

Deel artikel:

Partners van Zwolle Sport

Ook partner worden? Lees hier wat we voor elkaar kunnen betekenen

Volg ons op social media