Zwolse volleybal; meer dan alleen samen sporten

Zwolle Sportvolleybal Voorsterslag

donderdag 15 juni - 10:40

Iedere maand op Zwolle Sport een inspirerend sportverhaal over de waarde van het samen bewegen en beleven van en voor de Zwollenaar. Want samen sporten maakt alles nóg leuker! Met deze maand de Zwolse volleybalsters Mirthe Reitsma en Mirjam Barth van volleybalvereniging VV Voorsterslag.

Sport is alles
Sport speelt een grote rol in het leven van Mirjam. “Mijn leven zit erin verweven. Het is mijn werk, mijn hobby, het is alles”, vertelt Mirjam. Zij werkt bij Team SportService Amsterdam en is vanaf kleins af aan al bewegelijk. Ze doet veel binnen de vereniging. Zo zit ze in de communicatiecommissie, is ze vertrouwenspersoon en gaf ze afgelopen jaar ook training. “Ik doe het met heel mijn ziel en zaligheid. Het is prachtig om de kinderen die ik training geef te zien groeien." Ook Mirthe zit al lang in de sport. Ze speelt al meer dan tien jaar bij de Zwolse club en is van de mini´s helemaal doorgegroeid tot dames 1.

Het team
Volleybal is een teamsport. Daardoor ontstaan er al gauw vriendschappen en connecties. “Ik doe het vooral voor het team”, geeft Mirthe aan. Ze speelt al jaren in Dames 1 en hoopt op promotie komend seizoen. “Het is leuk om met andere mensen samen te sporten en dan vooral ook als je samen een doel hebt. Daar trainen we dan ook hard voor, maar er is ook veel gezelligheid. Het is één grote vriendinnengroep geworden. Als we geen wedstrijd hebben gaan we vaak samen iets doen. Zo hebben we elkaar buiten de sport ook leren kennen. Van samen een terrasje pakken of etentje om het seizoen af te sluiten tot aan een sportieve activiteit, we hebben al veel samen gedaan", voegt Mirthe toe.

Barvrouwen en bestuur
Mirjam doet zoals gezegd veel voor VV Voorsterslag. "In een tijd waarin er weinig vrijwilligers zijn, is het fijn om zelf je steentje bij te dragen. Daardoor heb ik vaak contact met mensen en leer ik ze ook kennen. Dat gaat van barvrouwen, het bestuur en de verschillende commissies, tot aan scheidsrechters, coaches en trainers. Iedereen doet zijn best om het draaiende te houden”, aldus Mirjam.

Volleybal
En dan nog even de sport volleybal. "Als je aanleg voor balsporten hebt én je graag samen wilt sporten met een team, zou ik gewoon een keer een proefles volleybal proberen", voegt Mirthe nog toe, die zelf al meer dan tien jaar in de sport zit. "In veel sporten is er fysiek contact. Volleybal is in dat opzicht een zachte, maar toch ook wel weer een harde en actieve sport. En je speelt een heel mooi, tactisch en motorisch spel. Mooi om zelf te doen, maar ook om naar te kijken."

Uitdagende sport
"Het zijn allemaal complexe bewegingen die je moet maken. Bijvoorbeeld de aanval, die moet precies getimed worden. De juiste hoogte, de richting en dan nog de kracht om die bal naar beneden te halen. En voor de pass moet je precies goed staan, anders vliegt de bal de verkeerde kant op en wordt het moeilijk om een mooie aanval te maken. Dat maakt het een uitdagende sport”, aldus Mirjam tot slot.

Lijkt het je leuk om samen met anderen te gaan sporten of bewegen? Kijk voor deze sport en ander sport- en beweegaanbod verder op zwollesport.nl of op sportservicezwolle.nl.

Foto: Judith De Heij-Been.

Deel artikel:

Partners van Zwolle Sport

Ook partner worden? Lees hier wat we voor elkaar kunnen betekenen

Volg ons op social media