De top 3: decembertoernooien

dinsdag 14 november - 10:02

Lijstjes zijn leuk, dat vinden we bij Zwolle Sport ook! De meest afwisselende onderwerpen kunnen voorbijkomen in de top 3, van de mooiste mountainbike routes tot de beste visplaatsen. Met deze keer: drie gezellige decembertoernooien in Zwolle.

Het eerste toernooi is het Pepernotentoernooi bij ZBC

Vanaf 18 november is de sint weer in het land! Dat betekent dat er weer een pepernotentoernooi voor de jeugdleden van de Zwolsche Badminton Club aankomt.

Het pepernotentoernooi is een jaarlijkse terugkomer bij de Zwolsche Badminton Club, dit jaar gaat het toernooi plaatsvinden op 24 november. Bij dit toernooi wordt er altijd veel wordt gesport, gelachen, gesnoept en het misschien wel het belangrijkste het beschermen van de jute zakken van de pieten.

Elk jaar is het de bedoeling dat (naast het spelen van badminton) de jute zakken van de pieten worden beschermd voor ‘de pietenzakrunner’. De afgelopen jaren gaat het beschermen van jute zakken moeizaam, gaat het dit jaar wel lukken?

Het tweede is het Sinterklaastoernooi bij de tennisclub WVF

Sint en Piet staan ook dit jaar weer te trappelen om voor de 9e keer het Sinterklaastoernooi te organiseren. Het is traditiegetrouw het laatste jeugdtoernooi en feestje van het tennisjaar op 26 november.

Het Sinterklaastoernooi is een gezelligheidstoernooi voor de jeugd van ZTC de Pelikaan en TC WVF en er wordt op alle niveaus getennist.

Een leuke bijkomstigheid; gedurende de dag kun je jezelf opwarmen met overheerlijke zelfgemaakte pannenkoeken en warme chocolademelk mét slagroom. Ook zal Sinterklaas voor alle deelnemers cadeautjes achterlaten en voor de winnaars zal roetveeg piet een paar mooie prijzen verloten.

Opgeven kan via de mail: info@tennisschoolzwolle.nl

De derde is een toernooi in de vorm van een loop. De Sint-Nicolaasloop bij HTC

De Sint Nicolaasloop wordt ieder jaar georganiseerd op een van de laatste zondagen voor 5 december, Sinterklaas. Dit jaar is het vind het op 26 november plaats. Het parcours voor alle afstanden loopt via het mooie buitengebied aan de noordkant van Zwolle langs de wijken Berkum en AA-landen.

De afstanden zijn 5km, 8km en 10 EM, en een kidsrun van 1,5km.

Inschrijven kan niet meer, de Sint-Nicolaasloop zit al helemaal vol. Supporten kan altijd!

Deel artikel:

Partners van Zwolle Sport

Ook partner worden? Lees hier wat we voor elkaar kunnen betekenen

Volg ons op social media