De Top 3: Hardlooproutes in Zwolle

Hardloopstockfoto Zwollesport

donderdag 31 augustus - 10:32

Lijstjes zijn leuk, dat vinden we bij Zwolle Sport ook! De meest afwisselende onderwerpen kunnen voorbijkomen in De Top 3, van de mooiste mountainbike routes tot de beste visplaatsen. Met deze keer: Drie geweldige hardlooproutes in Zwolle.

Hardlopen, het is een makkelijke manier van bewegen. Je zit niet aan tijden vast, hoeft niet naar een sportschool te gaan om te gaan bewegen. Het kan gewoon buiten, in je eigen tijd én het is een goede manier om fit te blijven. Maar wat zijn leuke routes in Zwolle? Zwolle Sport helpt je mee met deze Top 3: hardlooproutes in Zwolle.

Goud is er voor: De hardlooproute door Schelle en de uiterwaarden.

Even de Zwolse drukte ontvluchten óf lekker hardlopen dichtbij je geliefde stad? Langs de IJssel in Zwolle-Zuid kun je een mooi stukje hardlopen vol. Loop vanaf het sportpark door de uiterwaarden, rondom het water van de Schellerwade en door het Schellerpark. Een route volop in de natuur. Je volgt de blauw bewegwijzerde wandelroute van Wandelnetwerk IJsseldelta. De route is 5 KM lang. Zie de complete route hieronder:

https://bit.ly/hardlopenschelle

Zilver is er voor: Wijthem paarse wandelroute.

De hardlooproute vlak langs het mooie Zwolle. Van Wijthmen voert de route door een mix van bossen, velden en rivieren naar de Nieuwe Wetering. Je loopt een flink stuk langs het kanaal, en langs de Marswetering loop je richting het historische landgoed Soeslo. De hardlooproute is met paarse pijlen gemarkeerd door Wandelnetwerk IJsseldelta en dus makkelijk te volgen. De route is 10 KM lang en dus voor de echte fanatieke hardlopers. Zie de complete route hieronder:

https://bit.ly/hardlopenwijthem

Brons is er voor: de hardlooproute om de Milligerplas in Stadshagen.

Deze route wordt aangegeven met rode paaltjes om de plas heen. Het is redelijk makkelijke route met veel natuur, het strand en het haventje aan de plas. Je komt er weinig mensen tegen, dus je kan helemaal tot rust komen tijdens je hardlooptraining. Kortom een fijne sportieve diverse route. De route is 3,5 KM lang, dus perfect als je begint met hardlopen of als je het hardlopen na een tijdje weer wil oppakken. Zie de complete route hieronder:

https://bit.ly/hardlopenmilligerplas

Deel artikel:

Partners van Zwolle Sport

Ook partner worden? Lees hier wat we voor elkaar kunnen betekenen

Volg ons op social media