De Top 3: Mooiste sporttenues

Zwolle Sport volleybal VC Zwolle Topvolleybal

maandag 5 juni - 14:44

Lijstjes zijn leuk, dat vinden we bij Zwolle Sport ook! De meest afwisselende onderwerpen kunnen voorbijkomen in De Top 3, van de mooiste mountainbike routes tot de beste visplaatsen. Met deze keer: De allermooiste sporttenues van Zwolle.


Sporttenues. Ze zijn herkenbaar, geven een gevoel van saamhorigheid en hebben vaak een lange en interessante geschiedenis. In deze shirts zijn successen gevierd en hebben tranen gevloeid. Ze geven een vereniging een eigen identiteit. Maar wat zijn nu de mooiste tenues van Zwolle? Bij Zwolle Sport hebben we dat uitgezocht en zijn we tot deze Top 3 gekomen.

Op nummer 1 de topvolleybalsters van VC Zwolle Topvolleybal, ze gooien hoge ogen met een sprankelend tenue dat perfect past bij het team.

Een topteam heeft ook een toptenue nodig, moeten ze bij VC Zwolle Topvolleybal hebben gedacht. En dat is prima gelukt. Een professioneel sportteam uit de stad van de Blauwvingers moet een blauw tenue hebben. De manier waarop VC Zwolle dit heeft gedaan is wat ons betreft geslaagd. Het blauw is fel en springt meteen in het oog. De roze accenten aan de onderkant van het shirt maken het tenue sprankelend, en dat deze terugkomen op de schouders, maken het tenue helemaal af. De libero’s hebben deze kleurcombinatie precies andersom en ook dit werkt. Het tenue is flits, fel en zit vol speelvreugde. Precies zoals het team ook wil zijn. Daarom is dit tenue de echte nummer 1.

Foto: vczwolletopvolleybal.nl

Het zilver is voor de voetballers van CSV '28, met een stijlvol tenue dat (een beetje) doet denken aan onze helden van het Nederlands elftal.

We kennen FC Volendam als ‘Het andere Oranje’, maar ook in Zwolle hebben we een ‘ander oranje’, namelijk CSV ’28. Ieder weekend schitteren op de velden van sportpark De Verbinding de spelers van de club uit Stadshagen. Het tenue is eigenlijk helemaal niet zo bijzonder; een oranje shirt met witte broek en eronder blauwe sokken. Maar het roept wel direct een gevoel van chauvinisme op. Als je juicht voor ons Nederlands elftal, juich je misschien toch ook iets sneller voor de spelers van CSV ’28. Is het patriottische gevoel de enige reden dat dit tenue deze Top 3 haalt? Wie weet mag het zeggen. Maar als voetballiefhebber en als trotse supporters van ‘Ons Oranje’ hebben we toch een soft spot voor dit tenue van CSV ’28.

Foto: Csv28.nl

Het podium wordt afgesloten door de zaalvoetbalteams van Exstudiantes. 

Dit shirt van de zaalvoetballers van Exstudiantes Zwolle is stijlvol en makkelijk herkenbaar. Het zwart van het shirt en de broek zijn wellicht ietwat klassiek, sober en simpel, maar juist hierdoor springt het witte kruis er extra opvallend uit. Dat maakt dit shirt direct herkenbaar en onderscheidend. Het logo dat precies op de scheidslijn van het kruis zit, is een mooi detail die het tenue echt afmaakt. Goed voor een podiumplaats.

Bron: Facebook A.S. Exstudiantes Zwolle Zaalvoetbal

Meerdere Zwolse verenigingen hebben prachtige tenues. Ben jij het eens met onze Top 3? Of juist niet? Misschien heb je zelf nog een mooie suggestie voor een Top 3? Laat het ons weten via Redactie@zwollesport.nl of via onze socials.

Deel artikel:

Partners van Zwolle Sport

Ook partner worden? Lees hier wat we voor elkaar kunnen betekenen

Volg ons op social media