De Top 3: Watersporten in Zwolle

Zwolle Sport Zwemmen Zwembad

dinsdag 11 juli - 10:21

Lijstjes zijn leuk, dat vinden we bij Zwolle Sport ook! De meest afwisselende onderwerpen kunnen voorbijkomen in De Top 3, van de mooiste mountainbike routes tot de beste visplaatsen. Met deze keer: Drie geweldige watersporten die te doen zijn in Zwolle.

Watersporten zijn heerlijk. Een perfecte manier om af te koelen in de zomerwarmte. Én een mooie manier om fit te blijven in een tijd dat vele andere sporten stilliggen. Maar waar in Zwolle kun je het water in? En wat is daar te doen? Zwolle sport helpt je mee met deze Top 3: Zwolse watersporten.

Goud is er voor de oudste watersport: Zwemmen. Een bezigheid die overal waar water is beoefend kan worden.

Zwolle kent verschillende plaatsen waar heerlijk kan worden gezwommen. Met een aantal binnenzwembaden. Een prachtig openluchtbad. En uiteraard bij een aantal natuurplassen in de regio.

Voor de mensen die niet van beestjes houden heeft Zwolle zwembad ‘De Vrolijkheid’. Met twee wedstrijdbaden, een recreatiebad, een doelgroepbad en een peuterbad kan iedereen hier terecht. Ook staat er in stadshagen zwembad ‘Bij Bubbels’.

Bij het Openluchtbad aan de Ceintuurbaan 1 kunnen liefhebbers al sinds 1933 een frisse duik nemen. Jaarlijks nemen zo’n 90.000 zwemmers een duik in een van de zes zwembaden. Dit rijksmonument mag dan ook met recht een begrip in de regio worden genoemd.

Voor de echte buitenmensen zijn er ook genoeg opties in de omgeving van Zwolle. De Wijthmenerplas, de Agnietenplas en de Milligerplas. Heerlijk met de voeten door het zand slenteren en dan kopje onder in het natuurwater.

Zwemmen blijft een van de beste manieren om op een sportieve manier verkoeling te vinden in de warme zomermaanden.

De tweede plaats is voor het waterskiën en wakeboarden. Echte durfallen gaan de strijd aan met het water en zoeven met grote snelheid over het wateroppervlak.

Deze waaghalzen kunnen ook in Zwolle terecht. In 2015 opende aan de Wijthmenerplas namelijk Lakeside Cablepark. Zowel waterskiers als wakeboarders kunnen hier ten volle genieten. Er staan verschillende obstakels in het water waar de geoefende sporters hun stoerste tricks kunnen oefenen. Maar ook beginners kunnen hier hun ei kwijt. Alle materialen zijn namelijk te huur, je hoeft dus zelf niks aan te schaffen. Na het gespetter in het water is er ook de gelegenheid om op de beachclub te genieten van een hapje en drankje met uitzicht op het water. Alle ingredienten zijn aanwezig bij Lakeside Cablepark voor een uitdagende en sportieve dag in het water.

De bronzen plak is voor de up-and-coming watersport: het suppen. Deze tak van sport wordt steeds populairder. Dat is ook te merken in Zwolle.

Op verschillende locaties in Zwolle kan prachtig worden gesupt. SUP staat voor Stand Up Paddle. Je staat hierbij op een supboard en beweegt je voort door middel van een peddel. Mooie plekken om te suppen zijn bijvoorbeeld bij de Wijthmenerplas of door de grachten van Zwolle. Verschillende bedrijven verhuren de sups met benodigdheden waaronder Hiawatha Actief, Blue Bayou Zwolle of via Buitensport Zwolle. Genoeg reden dus om aan ‘board’ te gaan van een sup en Zwolle te ontdekken vanaf het water.

Is er nog een andere geweldige watersport in Zwolle? Of misschien heb je zelf nog een mooie suggestie voor een Top 3? Laat het ons weten via Redactie@zwollesport.nl of via onze socials.

Deel artikel:

Partners van Zwolle Sport

Ook partner worden? Lees hier wat we voor elkaar kunnen betekenen

Volg ons op social media