De top 3: overdekte watersporten in Zwolle

maandag 23 oktober - 15:47

Lijstjes zijn leuk, dat vinden we bij Zwolle Sport ook! De meest afwisselende onderwerpen kunnen voorbijkomen in De Top 3, van de mooiste mountainbike routes tot de beste visplaatsen. Met deze keer: Drie geweldige watersporten die te doen zijn in Zwolle.

Watersporten zijn heerlijk. Een perfecte manier om, tijdens het mindere weer buiten, overdekt bezig te zijn in het zwembad. Het is ook een mooie manier om fit te blijven in een tijd dat het buiten misschien wel te koud is om te sporten. Maar waar in Zwolle kun je het water in? En wat is daar te doen? Zwolle sport helpt je mee met deze Top 3: Zwolse overdekte watersporten.

Goud is ervoor: Wedstrijdzwemmen. Het competitieve vlak van de sport zwemmen.

Er zijn bij het wedstrijdzwemmen verschillende afstanden en zwemstijlen maar overal draait het om hetzelfde; de snelste tijd neerzetten. Maar je  kunt natuurlijk ook lekker in je eigen tempo baantjes zwemmen. Wedstrijd- of baantjes zwemmen is een fantastische sport waarmee je je core versterkt.

In Zwolle doen zwemvereniging SWOL 1894 en ZV 44 het erg goed op het gebied van wedstrijdzwemmen. Neem maar eens een kijkje op hun website: 
SWOL 1894: Home | Zwemvereniging SWOL 1894 
ZV 44:  Welkom op de website van ZV 44 – ZV 44 

De tweede plaats is voor waterpolo. Bij deze sport speel je wedstrijden met een team van totaal 7 spelers, 1 keeper en 6 veldspelers.

Speelveld: Waterpolo wordt gespeeld in een rechthoekig zwembad dat meestal 25 tot 30 meter lang en 16 tot 20 meter breed is. Het zwembad moet minimaal 1,8 meter diep zijn. Er zijn doelen aan beide uiteinden van het zwembad. Wat zo leuk is aan deze watersport is dat het een teamsport is. Samen sport je en speel je wedstrijden tegen andere teams. Daarnaast is het ook een intensieve sport, omdat je in het water op een andere manier beweegt dan boven water.

In Zwolle wordt er ook waterpolo gespeeld namelijk bij SWOL 1894 met als thuisbasis zwembad de vrolijkheid.

De bronzen plak is voor het synchroonzwemmen. Deze tak van de zwemsport wordt al sinds 1934 beoefend.

Als je dol bent op muziek en zwemmen dan moet je echt eens komen kijken bij synchroonzwemmen. Bij synchroonzwemmen gaat het erom dat je op de maat van de muziek zwemt. Je zwemt dus gelijk met de muziek (synchroon). Synchroonzwemmen kun je alleen doen (solo), met z'n tweeën (duet) of met een groep. Hier kun je ook wedstrijden in doen.

Geïnteresseerd in wedstrijdzwemmen, waterpolo of synchroonzwemmen? Bekijk dan eens de website van SWOL 1894 of de website van ZV44.

Is er nog een andere geweldige watersport in Zwolle? Of misschien heb je zelf nog een mooie suggestie voor een Top 3? Laat het ons weten via Redactie@zwollesport.nl of via onze socials.


Deel artikel:

Partners van Zwolle Sport

Ook partner worden? Lees hier wat we voor elkaar kunnen betekenen

Volg ons op social media