Geen VAR maar spelvreugde bij WRZV De Boog

WRZV De Boog Zwollesport

donderdag 19 oktober - 14:05

Iedere maand op Zwolle Sport een inspirerend sportverhaal over de waarde van het samen bewegen en beleven van en voor de Zwollenaar. Want samen sporten maakt alles nóg leuker! Met deze maand de Zwolse Anton Cramer, bestuursvoorzitter bij WRZV de Boog G-voetbal Zwolle, een (zaal)voetbalvereniging voor mensen met een beperking.

In de zomer van 2020 wordt Anton Cramer (71) voorzitter bij WRZV De Boog. Dit was de zomer dat Nederland op slot ging vanwege het Coronavirus. "Ook de leden van de Boog konden toen niet sporten. Een slechtere start kun je je natuurlijk niet voorstellen", vertelt Anton. Maar dit weerhoudt hem er niet van om zich vol in te zetten voor de vereniging.

Liefst winnen

"Ik vind het fantastisch stem te geven aan mensen die niet zo goed voor zichzelf kunnen opkomen. Ze willen maar een paar dingen namelijk sporten, sociale contacten en het liefst winnen. Ik zet graag mijn capaciteiten in om deze mensen veilig en zo vaak mogelijk te laten sporten in de juiste omgeving."

Spelvreugde

Het is belangrijk en vooral ook leuk voor de leden van De Boog dat G-voetbal er is. "Het is super belangrijk dat iedereen mee kan doen in deze samenleving. Dus ook mensen met een beperking. Zij hebben net zoveel recht om te sporten dan ieder ander mens. Naast de voetbal maken ze hier ook vrienden, wat het sporten natuurlijk tien keer leuker maakt. De samenleving wint aan kwaliteit als iedereen mee kan doen."

Cramer vult dit aan met; ""Bij de Boog staat niemand buitenspel, nooit! Sterker nog, als je hier scoort vanuit buitenspelpositie telt hij wel. Geen VAR, maar spelvreugde. Wat is er mooier dan een doelpunt maken. Dat genot gun je ieder mens."

Mooiste herinnering

Als we Anton vragen wat zijn mooiste herinnering is als voorzitter van deze mooie sport, vertelt hij met veel trots: "Het moment dat we weer konden voetballen na Corona. Iedereen was er zo aan toe en zo blij dat het weer mocht. Wel moesten de leden ineens in de nieuwe WRZV sporthal sporten, een spiksplinter nieuwe omgeving. Dat was natuurlijk spannend voor de leden, maar de vreugde dat het weer mocht was overheersend."

G-voetbal

G-voetbal wordt gespeeld door voetballers/ voetbalsters die vanwege hun verstandelijke en/of lichamelijke beperking belemmerd zijn in hun bewegingsmogelijkheden en hierdoor geen aansluiting kunnen vinden in een regulier voetbalteam. Klik voor meer informatie over deze sport en vereniging op deze link: www.wrzvdeboog.nl.

(Foto: De Swollenaer)


Deel artikel:

Partners van Zwolle Sport

Ook partner worden? Lees hier wat we voor elkaar kunnen betekenen

Volg ons op social media