Mee hardlopen in Zwolle met Robert van der Stelt

Zwolle Sport Hardlopen Halve Marathon Robert van der Stelt 1

donderdag 22 juni - 09:00

Zwolle is een echte hardloopstad. Zo vond 10 juni de Halve Marathon Zwolle plaats. Wie kwam dit jaar als snelste Nederlander over de finish? Niemand minder dan Robert van der Stelt, met een indrukwekkende tijd van 1.09.27 uur. En over 10 gesproken. Tijdens de 10 Mijl van Zwolle-Zuid wist hij in april zelfs te winnen met een tijd van 51:10 minuten. Reden genoeg voor Zwolle Sport om bij hem langs te gaan. We vroegen hem de sportschoenen van het lijf!

Robert, je ging bij de Scania Halve Marathon van Zwolle als de brandweer. Tevreden met je tijd?

Robert: "Zeker, een mooie tijd van 1:09:27 uur. Daarmee werd ik de snelste Nederlander dus dat is fantastisch. Zeker omdat ik zelf ook uit de regio (Kampen red.) kom. Toch denk ik dat ik nog sneller had gekund. Het groepje waar ik mee liep viel uiteen, waardoor ik alleen liep. Verder waren er nog een aantal achterblijvers waar je een beetje achter bleef hangen. Volgend jaar ga ik voor de 1:07:00 uur."

En onlangs was je zelfs winnaar van de 10 Mijl van Zwolle-Zuid. Had je dat verwacht?

Robert: “Nou, ik ben een vrij fanatieke hardloper. Ik loop zo'n zes keer per week en heb dan al aardig wat kilometers in de benen. Dus ik weet wel wat ik kan. Bij de 10 Mijl, waar voornamelijk mensen uit de buurt meedoen, weet je dat je vooraan eindigt. Maar het is altijd extra leuk als je dan ook daadwerkelijk de overwinning behaalt.”

Je won met een tijd van 51:10 minuten. Had het nog sneller gekund?

Robert: “Ja, dat denk ik wel. Er waren nog andere wedstrijden in een korte periode. Dan voel je wel wat vermoeidheid. Aan de andere kant hadden we wind mee toen we over de dijk liepen, dus dat was in ons voordeel. Dat kost minder energie en je kunt meer snelheid maken. Dus ja, het had sneller gekund, maar ik ben zeker tevreden met mijn tijd.”

Heb je vaker meegedaan aan de 10 Mijl van Zwolle-Zuid?

Robert: “Nee, dit was de eerste keer dat ik aan deze wedstrijd meedeed. Het is een heel leuk evenement. Met veel enthousiast publiek langs de route en het parcours is prachtig. Dus het is absoluut een mooie loop. De volgende editie is 13 april 2024, en als het past in mijn planning, doe ik zeker weer mee.”

Tot slot. Wat is het verschil tussen de 10 Mijl van Zwolle-Zuid en de Scania Halve Marathon van Zwolle?

Robert: "De Halve Marathon is natuurlijk vijf kilometer langer. Verder is de 10 Mijl een stuk lokaler. Dat zie je ook wel aan het aantal deelnemers. Bij de Halve Marathon zijn er lopen er in totaal zo'n 10.000 mensen op het parcours, dat is bij de 10 Mijl wel een stuk minder. Daarnaast verschilt het parcours ook. De Halve Marathon is echt een stadsloop, terwijl de 10 Mijl meer door de natuur in het buitengebied gaat. Maar wat beide evenementen hebben is dat alles heel gemoedelijk is met een prachtige sfeer en superenthousiast publiek."

Wil jij weten welke hardloopevents er nog meer zijn in en rond Zwolle? Hou dan de agenda in de gaten van zwollesport.nl.

Foto's - Aalt Wensink


Deel artikel:

Partners van Zwolle Sport

Ook partner worden? Lees hier wat we voor elkaar kunnen betekenen

Volg ons op social media