Jules Storms hoort de muziek en gaat gewoon dansen

woensdag 26 juni - 09:53

Op basisschool De Kasteelhoeve laat ze vol trots haar bekers en filmpjes zien. “En soms krijg ik applausjes”, aldus Jules Storms. Ze is nog maar 10 jaar oud, maar danst of beter gezegd hiphopt nu al als een van de besten van Nederland en bijna van Europa. In augustus doet de Zwolse mee aan het WK in het Engelse Blackpool.

Ze was drie jaar oud toen ze aan kleuterdans deed en op ballet ging. “Op mijn zevende begon ik met hip hop en een jaartje daarna stopte ik met ballet en ging ik alleen maar hiphoppen. Daar kan ik mijn gevoel en energie in kwijt en wat meer mezelf zijn. Ballet is ook leuk, maar daar moet alles heel netjes.”

Jules danst bij dansschool XOXO Dance Company in Zwolle en maakt onderdeel uit van het wedstrijdteam Kiyomi Junior. Naast de optredens met haar team, danst ze ook als solist en in een duo met een andere hiphopster.

Hoofd

Al snel bleek Jules het hiphoppen in zich te hebben. Ze schreef zich in voor wedstrijden en won de nodige prijzen. Dit jaar was het helemaal raak. In april werd ze in Eemnes eerste op het NK en dus Nederlands kampioen.
“Dat ging heel goed. Na twee rondes stond ik in de finale. Er deden 20 hiphoppers mee en ik won. Waarom? Nou, ik hoor de muziek en ga dansen. Ik studeer wel wat pasjes in, maar voor de rest doe ik wat erin mijn hoofd opkomt”, klinkt het knap.

Spannend

Daarna volgde het EK in Kalkar (“Dat is vlak over de grens”) medio mei. “Dat duurde een heel weekend. Op vrijdag – ik mocht vrij van school – begonnen de voorrondes. Daar startte ik met ongeveer 50 kinderen. Zaterdag was de volgende ronde en zondag de finale. Daar deden de laatste negen beste dansers aan mee. Heel spannend allemaal, omdat onze categorie als tweede opgenoemd zou worden. Maar ze waren de uitslagen kwijt, dus het duurde best wel lang en toen bleek ik tweede te zijn. Ik kreeg een hele grote beker en daar was ik echt superblij mee!”

Battelen

Inmiddels is de plank met prijzen goed gevuld in de slaapkamer van Jules. Ze is dan ook supertrots op wat ze tot nu toe allemaal bereikt heeft. Volgend jaar danst ze niet alleen een niveau hoger, maar sluit de Zwolse ook aan bij de U16 van het wedstrijdteam Kiyomi Junior. Dan mag ze ook battelen.
“Ik train op donderdag twee uur met het team, op vrijdag nog freestyle les en nog een uur hiphop Advanced les. Ook train ik bij de XOXO Academy. Dat is vaak op zondag en later in het jaar hebben we een groot optreden, maar daar mag ik nog niet te veel over vertellen.”

Zover is het nog niet. Eerst wacht haar een geweldige sportieve uitdaging. Door haar goede prestaties – gemiddeld danst ze twee wedstrijden per maand en een optreden duurt 1 tot 1,5 minuut –vindt ze zichzelf terug op het WK in Blackpool. De beste drie van het EK kwalificeerden zich voor dat wereldkampioenschap. “Daar ben ik echt superblij mee. Het is vier dagen lang, in de vakantie van 14 tot en met 18 augustus en ik heb er heel veel zin in. “


Kinderarts

Na de winst op het NK, de zilveren plak op het EK, hoopt de hele familie dat Jules straks op het WK-podium komt. En dan? Hoe ziet ze als 10-jarige haar toekomst als hiphop danser? Nou wie denkt Jules professioneel hiphopper of danser wil worden, die heeft het mis. Daar valt later niet van te leven, heeft ze al becijferd. “Ik ga wel door met hiphoppen, maar dan als hobby. Ik wil heel graag kinderarts worden, want ik houd ervan om mensen te helpen.”

(Foto's: Jules Storms/Shot by Kim)

Deel artikel:

Partners van Zwolle Sport

Ook partner worden? Lees hier wat we voor elkaar kunnen betekenen

Volg ons op social media