Sportvereniging Avanti viert 65-jarig jubileum

448942219 996356052492640 8483259675494271661 n

maandag 1 juli - 12:21

Sportvereniging Avanti viert dit jaar haar 65-jarig jubileum. We spraken met Lyan Timmerman, de penningmeester van Avanti en al sinds haar vierde actief bij de vereniging, over de geschiedenis, de activiteiten en de viering van dit bijzondere jubileum.

Een club met een hart voor sport 

Lyan Timmerman heeft een bijzondere band met Avanti. Ze is al vijf jaar penningmeester en geeft daarnaast al tien jaar turntraining. "Ik ben zelf al sinds mijn vierde lid van de vereniging", vertelt ze. "Avanti is een plek waar plezier voorop staat. We willen dat kinderen geen druk voelen om te presteren. Het gaat erom dat iedereen zich veilig en op zijn gemak voelt."

Een breed scala aan activiteiten 

Avanti biedt een breed scala aan activiteiten aan. Voor kinderen is er turnen, gymnastiek en dans, waarbij de jongsten vanaf vier jaar welkom zijn en de oudste leden rond de 17 jaar oud zijn. "Voor volwassenen hebben we floor fit, steps, yoga en pilates", voegt Lyan toe. "Op die manier proberen we voor iedereen een geschikte sportactiviteit aan te bieden."

Historie en groei 

Op 7 oktober 1959 vond in Westenholte de oprichting plaats van een gymvereniging. Dit was eigenlijk een voortzetting van een kleine gymclub in Spoolde. Met algemene stemmen werd de naam 'Turnlust' gekozen. Sinds 1 juni 2015 is de naam veranderd in 'Avanti'. In 1983 is er gestart met 3 aerobic-groepen. Later zijn deze groepen overgegaan in Steps, FloorFIT, FloorFIT 55+, Pilates en Yoga. Momenteel is er een DANCE-Kids en een Jazz Dance groep. 

Naast aerobic en dans vormt gymnastiek en turnen een belangrijke basis van de vereniging. Gymnastiek wordt gegeven voor de jongste kinderen in de groepen Kaboutersport, GYM-Kids en TURN-Kids. Voor de oudere kinderen zijn er de groepen Turnen 1 & 2. Daarnaast is er ook de Selectie groep turnen. 

Flink is gegroeid

Het is dus duidelijk dat Avanti door de jaren heen flink is gegroeid. De vereniging heeft een solide basis opgebouwd en blijft uitbreiden met nieuwe activiteiten en leden, vindt Lyan. Ze gaat verder met dat ze Avanti meer dan een sportvereniging vindt. Het is een plek waar mensen samenkomen, plezier hebben en zich ontwikkelen.

Het 65-jarig jubileum was een mooie gelegenheid om stil te staan bij de geschiedenis en de toekomst van de club. Met een breed scala aan activiteiten en een focus op een veilige en plezierige sportomgeving, is Avanti klaar voor nog vele jaren vol sportieve hoogtepunten.

Een kleurrijk jubileum 

Zaterdag 22 juni werd het 65-jarig bestaan gevierd met een speciale voorstelling in het Anker, waar ruim 350 mensen op af kwamen. "Het thema was kleuren", zegt Lyan. "Elke groep had een eigen kleur die terugkwam in de kleding, het decor en de muziek. Het was een groot succes en het was ontzettend gezellig. Elke vijf jaar organiseren we zo'n dag om een jubileum te vieren en om als vereniging bij elkaar te komen."

Speciale geschenken 

Naast de voorstelling werden de kinderen die meededen verrast met een tas met '65 jaar Avanti' erop. De volwassenen die actief zijn bij steps en floor fit kregen een thermosfles met het logo van de vereniging. Dit zijn mooie herinneringen aan een bijzondere dag. "Verder worden er geen extra festiviteiten georganiseerd," geeft Lyan aan. "Maar deze dag was op zichzelf al een prachtig feest."


Deel artikel:

Partners van Zwolle Sport

Ook partner worden? Lees hier wat we voor elkaar kunnen betekenen

Volg ons op social media