Top 3: hardloopclinics

woensdag 7 februari - 13:40

Lijstjes zijn leuk, dat vinden we bij Zwolle Sport ook! De meest afwisselende onderwerpen kunnen voorbijkomen in de top 3, van de mooiste mountainbike routes tot de leukste wintersporten. Met deze keer: de drie beste hardloopclinics in voorbereiding op een hardloopevent.

Hardloopclinic BB-Lopers voor halve marathon

Dinsdag 19 maart starten de BB-Lopers met een hardloopclinic voor de halve marathon van Zwolle. In twaalf weken werken de deelnemers toe naar de zaterdag 8 juni.

Het trainingsschema bestaat uit drie trainingen per week. Twee intervaltrainingen (een korte en een lange) en een duurloop in het weekend. Voorwaarde voor deelname en om met dit schema aan de slag te kunnen, is dat lopers gewend zijn drie hardloopmomenten in de week. Het in de benen hebben van 10 kilometer wedstrijd wordt ook aanbevolen.

De hardloopclinic is iedere dinsdag van 19:00 tot 20:30 uur bij atletiekvereniging PEC aan de Urksteeg. De kosten zijn 25 euro voor de hele clinic. Deelnemers dienen zelf voor een startbewijs voor de Halve Marathon te zorgen. Die inschrijving begint zondag 25 februari om 12:00 uur.


Hardloopclinics Run2Day

Bij Run2Day Zwolle kun je terecht voor een breed aanbod aan clinics. Voor de beginnende loper hebben we een beginners clinic. Er is ook voldoende aanbod voor de gevorderde loper, zowel in het voorjaar als in het najaar.

Richting de Halve Marathon van Zwolle en de 4mijl van Zwolle is daar ook een clinic voor. Hou https://winkels.run2day.nl/winkels/zwolle/clinics/ en de socials van Run2Day in de gaten voor het inschrijven van deze clinics.


Hardloopclinic 10 mijl van Zwolle Zuid

SportService Zwolle organiseert in samenwerking met JEP Runningschool voorbereidende clinics op de Kidsrun. Tijdens deze trainingen worden leuke oefeningen gedaan waarbij gelet wordt op techniek, snelheid en het vasthouden van een looptempo. Met behulp van deze trainingen sta je straks goed voorbereid aan de start van de Kidsrun.

Ook voor de volwassenen is er een clinic beschikbaar. Hierbij ga je met een groep oefenen en trainen om de 10 mijl in de benen te krijgen.

Voor meer informatie en eventuele inschrijving, kijk op de website:

https://www.10mijlvanzwollezuid.nl/hardloopclinic/ en hou de socials in de gaten

Deel artikel:

Partners van Zwolle Sport

Ook partner worden? Lees hier wat we voor elkaar kunnen betekenen

Volg ons op social media