Top 3: Wintersporten

donderdag 18 januari - 08:42

Lijstjes zijn leuk, dat vinden we bij Zwolle Sport ook! De meest afwisselende onderwerpen kunnen voorbijkomen in de top 3, van de mooiste mountainbike routes tot de beste visplaatsen. Met deze keer: drie leuke wintersporten!

Schaatsen 

Schaatsen is een uitstekende bezigheid voor de wintermaanden. De meeste schaatsbanen zijn van oktober tot half maart open en met een beetje geluk kun je in bepaalde periodes zelfs (gratis) in de buitenlucht op een grote plas of vijver je rondjes schaatsen. Bovendien is schaatsen een zeer goede training. 

Van schaatsen krijg je behalve een goede conditie ook sterkere spieren. Je traint vooral je beenspieren, bilspieren, rugspieren en buikspieren. Tijdens het schaatsen sta je lang op je standbeen en daar belast je je spieren mee. Dan is er de afzet, dat is ook een krachttrainingsmoment. Je gebruikt dan je spieren op een meer explosieve manier. En om je evenwicht te bewaren, heb je de spieren in je core nodig. Die zorgen ervoor dat je je hele lijf stabiliseert. Dus terwijl je van je ene op je andere been over het ijs glijdt, train je vrijwel je hele lichaam. Je gebruikt namelijk ook je armen om in balans te blijven en extra snelheid te genereren op het ijs.

In Zwolle hebben we een schaatsvereniging: Schaatsvereniging Zwolle, maar de dichtstbijzijnde indoor schaatsbaan is de Scheg in Deventer. Wij vinden dat er wel een baan in Zwolle kan worden gebouwd, jullie toch ook?

https://www.schaatsverenigingz...

Skiën & snowboarden

Voor velen is de wintersportvakantie de mooiste tijd van het jaar. De hele dag van de pistes af skiën of snowboarden. Met daarna wellicht de apres ski in de bar vlakbij het hotel. Het is alleen jammer dat de wintersport weer zo snel voorbij is. Goed nieuws, het wintersporten kan je ook doen in Zwolle indoor! Bij Snowsports Zwolle bieden ze verschillende lessen en trainingen aan.  Indoor skiën is een leuke, maar intense sport. Je gebruikt namelijk al je spieren tijdens het skiën. Doordat je in een actieve houding skiet, krijg je een supersterke core. Daarbij worden ook je benen flink getraind, omdat je deze constant in balans houdt. Indoor skiën is daarom een leuke bezigheid om fit en sterk te worden.

Dit kun je doen als voorbereiding op je wintersport of omdat je het gewoon super leuk vindt. Én als je die apres ski toch mist, ga je daarna toch de stad Zwolle in voor een drankje?

https://snowsportszwolle.nl/

IJsbad

Het nemen van een ijsbad biedt talloze voordelen voor de menselijke gezondheid. Het blootstellen van het lichaam aan extreme kou activeert een natuurlijke stressrespons, die het immuunsysteem versterkt en ontstekingen vermindert. Bovendien stimuleert het ijsbad de aanmaak van endorfines, waardoor stress wordt verminderd en het algemene welzijn wordt bevorderd. Het bevordert ook de bloedsomloop en versnelt het herstel na intensieve trainingen, doordat het de spierspanning vermindert en de afvoer van afvalstoffen bevordert. Kortom, een ijsbad is niet alleen verfrissend, maar ook een krachtig hulpmiddel voor het optimaliseren van fysieke en mentale prestaties.

Deel artikel:

Partners van Zwolle Sport

Ook partner worden? Lees hier wat we voor elkaar kunnen betekenen

Volg ons op social media